пʼятниця, 11 лютого 2011 11:15

550 тисяч гривень уряд виділив на лікування Богдана Ступки

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Актор і художній керівник столичного театру імені Франка Богдан Ступка лікується в Німеччині
Актор і художній керівник столичного театру імені Франка Богдан Ступка лікується в Німеччині

Цього тижня 69-річного Богдана Ступку прооперували у німецькому місті Мюнхен. У понеділок прем'єр-міністр Микола Азаров підписав указ про виділення 550 тис. грн із державного бюджету на лікування актора.

— Це були гроші зі спецфонду, в якому закладені витрати на непередбачувані ситуації, — каже прес-секретар прем'єра 32-річний Віталій Лук'яненко. — Родина актора звернулася до Міністерства охорони здоров'я. Від них ми отримали висновок, що Богданові Сильвестровичу потрібне саме таке лікування і саме така сума. На засіданні Кабінет Міністрів одностайно прийняв рішення про виділення грошей. Про діагноз ми нічого не знаєм, він був оформлений як лікарська таємниця.

Інтернет-користувачі залишають відгуки про виділення грошей: "Чем он лучше тысяч бездомных, больных детей? Куди Ступка дів гроші за кацапський фільм "Тарас Бульба"? Синок теж міг підкинути, йому непогано заплатили за стрічку "Ми з майбутнього-2".

— Життя Богдана Ступки у небезпеці, а уряд вирішив зробити із цього піар, — говорить нардеп-"бютівець" 47-річний Андрій Шкіль. — Режим, який зараз при владі, розглядає цю ситуація, як заробляння очків. Скрізь все валиться, то треба зробити хоча б одне добре діло. Торік у нас із капустою було все харашо, цього року — зі Ступкою. Він — талановитий актор, перший номер у сучасному культурному середовищі. Нічого не знаю про його матеріальне становище. Якщо для нього це дрібна сума, то він поверне гроші.

Кажуть, його хвороба пов'язана з онкологією.

— Я нічого не коментуватиму, — каже його син 43-річний Остап Ступка. — Ми з дружиною були у Мюнхені, коли батькові робили операцію. Зараз він нормально себе почуває, його перевели з реанімації і скоро мають виписати. Лікування на цьому не закінчиться, воно буде тривалим.

Друзі Богдана Сильвестровича розповідають, що він недобре почувався ще минулого місяця.

— Йому додому "швидку" викликали, — розповідає один із товаришів Богдана Ступки. Просить не називати. — Лікарі сказали, що потрібна термінова операція. У театрі відмінили вистави за його участі. Кажуть, почнуть їх показувати у квітні. Але ніхто не може дати 100-відсоткової гарантії. На здоров'я Ступка ніколи не скаржився. Знаю, що його лише раз забирала "швидка". У Маріуполі 2010 року на зйомках стрічки "Одного разу в Ростові" він знепритомнів на знімальному майданчику. Був серцевий напад.

Зараз ви читаєте новину «550 тисяч гривень уряд виділив на лікування Богдана Ступки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі