вівторок, 12 вересня 2017 05:10

"26 мільйонів витратили даремно, їх змила вода"

У Херсоні злива затопила один із чотирьох гуртожитків, де живуть переселенці та учасники АТО. Приміщення для них відремонтували за рахунок європейських фондів. Витратили 804 тис. євро гранту та 2 млн грн із міського бюджету.

— Ремонт потрібно було починати з даху та стін. Людям страшно ходити під будинком, бо падають цегла і штукатурка, — говорить 32-річний Артем Кириченко. Живе на третьому поверсі. Переїхав із дружиною та донькою із Сімферополя. Кімнату отримав як учасник АТО. — Я разом із сусідами писав колективне звернення в міську раду. Коли робили ремонт і заселяли людей, про аварійність гуртожитку знали. Але наші прохання проігнорували.

У будівлі п'ять поверхів. Спочатку затопило верхній, потім вода дісталася до четвертого. Там зробили капітальний ремонт — від нових шпалер до сучасної техніки. Якщо так піде далі, від гуртожитку нічого не залишиться. Крім того, з'явилася проблема з проводкою. Вона стара. Її замикає від води, що протікає, — додає Кириченко.

37-річна Ольга Абросімова з міста Ясинувата на Донеччині в кімнаті живе півроку. Затопило не вперше, каже.

— Ми заселилися в лютому цього року. Уже тоді вода не сильно, але протікала. Мабуть, за цей час стіни остаточно розмило. Під час останнього дощу вітер дув прямо в стіну. Із верхнього лівого кута, де пластикове вікно, почала литися вода. Було відчуття, що хтось відкрутив кран. За кілька хвилин із підвіконня назбирала піввідра води, — розповідає Ольга Абросімова.

У місцях, де текло, повідставали шпалери. На підлозі під лінолеумом промокло дерев'яне утеплювальне покриття. Нещодавно прокинулася від дрібного дощу. Думала, знов збиратиму воду. Боюся, бо йде осінь. Якщо нічого не зробити, доведеться жити в сирій кімнаті, — додає Абросімова.

— Це безхазяйність місцевої влади. Навели порядок на поверсі й забули витратити копійки на ремонт даху, — говорить Віталій Богданов, депутат міської ради Херсона. — Тепер після звичайного дощу це перетворилося в колосальну проблему. Можна сказати, що 26 мільйонів витратили даремно, їх змила вода.

Жителі гуртожитку віднесли заяву та фотографії пошкоджень у міську раду. Просять залатати дах і стіни.

Зараз ви читаєте новину «"26 мільйонів витратили даремно, їх змила вода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі