четвер, 22 листопада 2007 17:34

12-річний Бренден Адамс має зріст 215 сантиметрів

12-річний американець Бренден Адамс має зріст 215 сантиметрів. У хлопчика генетичний дефект 12-ї хромосоми. Через це в нього не лише великий ріст і масивні суглоби, а й хворі зуби та серце. У 4-місячному віці в Брендена були всі зуби. У 5 років він переріс удвічі старшого за себе брата.

Лікарі не знають, як правильно лікувати цю рідкісну хворобу. Нещодавно підліткові провели гормональну терапію, і його ріст трохи сповільнився. Медики побоюються, що Бренден житиме недовго.

Усі родичі хлопчика-велетня мають звичайний зріст. Його батьки — Дебі Езел та Вілл Адамс — розлучені. Син по черзі живе в кожного з них. У його кімнаті зробили велике ліжко, але цього замало. Батьки зводять для сина спеціальний будинок. Двері там будуть заввишки 2,5 м, а стеля — 3 м.

Дебі та Віллу складно одягати та взувати Брендена. Речі йому роблять на замовлення.

— Я вже не хочу рости, бо не вміщаюся в автомобіль, — скаржиться хлопчик.

Він любить їздити на велосипеді, грати у відеоігри та футбол. Але через те, що повільно бігає, хлопця не беруть до шкільної команди. У школі до Брендена звикли і сприймають його як звичайну дитину. Та він страждає через низькі парти і двері.

— У Брендена золоте серце. Він щасливий, усміхнений і ніколи не скаржиться, — розповідають знайомі маленького велетня.

Друзі Адамсів збирають гроші на великі меблі.

Зараз ви читаєте новину «12-річний Бренден Адамс має зріст 215 сантиметрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі