четвер, 05 серпня 2010 13:27

"Не можна підходити до Кіркорова чи Крутого й просити автограф"

Із 27 липня по 1 серпня в Юрмалі тривав Міжнародний конкурс молодих виконавців популярної музики "Нова хвиля". Перемогла на ньому 18-річна Сонна Шахгельдян із Вірменії. 17-річна Тетяна Ширко з Рівного зайняла друге місце.

- Я думала, що мене взагалі засудять до четвертого місця, - каже Тетяна. Вона закінчила другий курс естрадного відділення музичного училища імені Глієра. - Попередили, щоб на перше місце не розраховувала, бо торік його зайняла Джамала. А другий рік підряд Україні перемогу не дадуть. Це розуміли й інші виконавці з України. Група "Пающіє труси" навіть на репетиції не приходила. Ходили купатися на море.

Робочий день учасників конкурсу організатори розписали до хвилини. Підйом о сьомій ранку. Через півгодини - сніданок. О 8.00 починалися репетиції. Організатори дивилися, чи підходять зачіски й костюми виконавців до сценічних образів, чи номер співзвучний з іншими. За день доводилося виходити на сцену до 15 разів. Увечері могли запросити виступити в якомусь клубі чи на спільній вечірці ще з кількома учасниками. Тетяна Ширко тричі на день перевдягалася.

- Такі неписані правила. Вранці в одному наряді, на обід - в іншому, на вечір одягаєш сценічне. У Юрмалі треба виглядати епатажно, щоб тебе помітили. Ні в якому разі не можна підходити до Кіркорова чи Крутого й просити автограф. Вони люблять, коли їх просто хвалять: за виступ, пісню чи прикид. Марно сподіватися, що хтось із них захоче тебе продюсувати. Вони все роблять тільки за гроші.

Щороку Ігор Крутой святкує в Юрмалі день народження. Всі хочуть туди потрапити, хоча запрошення роздають за півроку до "Нової хвилі". У перекупників за нього треба віддати кілька тисяч доларів. І то нема гарантії, що проб'єшся до Крутого чи сидітимеш за одним столиком із Абрамовичем.

- Знайомитися з композиторами й співаками в Юрмалі простіше простого. Головне - не тривожити їх під час обіду, - розповідає Джамала, минулорічна переможниця. - Там більшість ресторанів виставляють столики на вулиці. По обидва боки можуть сидіти Кіркоров і Пугачова та робити вигляд, що не бачать одне одного. Ще не бажано турбувати артистів у гримерках. Вони не люблять, коли хтось перед виходом на сцену заходить і толкає свої проблеми. Лариса Доліна цього року на дверях своєї гримерки повісила табличку з написом англійською: "Залиште мене в спокої. Мені все одно, хто ви, - заткніться і йдіть!" Найкраще - подарувати квіти після виступу, похвалити і, між іншим, розказати про себе.

- Для зірок рівня Доліної чи Пригожина - це швидше розвага. Вони співають тільки на відкритті й закритті та отримують за це шалені гонорари, - говорить Тетяна Ширко. - А для учасників п'ять днів фестивалю забирають кілька років життя.

Цього року до Юрмали не приїхала Алла Пугачова. Кажуть, за свою участь у фестивалі вона просила $500 тис. Переможниця "Нової хвилі" отримала $50 тис. Тетяні Ширко за друге місце дали $30 тис. Вона витратить їх на запис кліпів.

Зараз ви читаєте новину «"Не можна підходити до Кіркорова чи Крутого й просити автограф"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі