вівторок, 26 березня 2019 17:31

"Людину підв'язують до щогли мотузкою, яку опускають за борт"

Коли Шек Бангура востаннє

Витрачав велику суму грошей

Шість років тому, коли вирішив отримати водійські права. Поки працював у готелі – особливих поїздок не мав. Але планував перейти в іншу компанію, де видавали службовий транспорт. З теорією впорався на відмінно. А з водінням не склалося. То швидкість не перемкнув, то не туди подивився. Інструктор постійно повторював: fail, fail – помилився. Тільки на четвертий раз було pass – здав. У підсумку замість 300 доларів довелося заплатити більше 2 тисяч. А вся епопея зайняла майже рік. Потім уже дізнався, що це було правилом: 90% курсантів провалювали іспит. Права, на жаль, виявилися непотрібними. Запропонували підвищення, і з готельної системи я так і не пішов.

  Шек БАНГУРА, 33 роки, підприємець. Народився 17 липня 1985 року в Харкові. Мати – економіст, батько – геофізик. П’ять років сім’я жила на батьківщині батька у Гвінеї. Закінчив Харківський національний економічний університет за спеціальністю ”економіка підприємства”. На другому курсі почав підроб­ляти офіціантом у кав’ярні. ”Була думка перевестися в Харківську академію дизайну та мистецтв, але швидко перегорів. Чайові зіграли вирішальну роль”. Чотири роки працював у Дубаї. Спочатку – барменом, потім – маркетологом. Із 2015-го живе в Харкові. Півроку  тому відкрив маркетингове агентство ”Resto Marketing”: веде Instagram ресторанів, барів і готелів Подобається стріляти в тирі. Улюблений вид спорту – футбол, рок-група – Linkin Park, спиртний напій – шампанське Moet Chandon. Тричі на тиждень ходить у тренажерний зал. Має татуювання на лівій руці: ”Не роби іншим того, чого не хотів би собі”. Неодружений
Шек БАНГУРА, 33 роки, підприємець. Народився 17 липня 1985 року в Харкові. Мати – економіст, батько – геофізик. П’ять років сім’я жила на батьківщині батька у Гвінеї. Закінчив Харківський національний економічний університет за спеціальністю ”економіка підприємства”. На другому курсі почав підроб­ляти офіціантом у кав’ярні. ”Була думка перевестися в Харківську академію дизайну та мистецтв, але швидко перегорів. Чайові зіграли вирішальну роль”. Чотири роки працював у Дубаї. Спочатку – барменом, потім – маркетологом. Із 2015-го живе в Харкові. Півроку тому відкрив маркетингове агентство ”Resto Marketing”: веде Instagram ресторанів, барів і готелів Подобається стріляти в тирі. Улюблений вид спорту – футбол, рок-група – Linkin Park, спиртний напій – шампанське Moet Chandon. Тричі на тиждень ходить у тренажерний зал. Має татуювання на лівій руці: ”Не роби іншим того, чого не хотів би собі”. Неодружений

Різко міняв життя

У липні 2013-го з барменів перекваліфікувався в маркетологи. Рішення було емоційне. Побачив директора з маркетингу і захотів бути, як він. Через пару днів прямо у формі бармена піднявся до нього в офіс. Домовилися повернутися до розмови через півроку. За цей час я заробив позитивну рекомендацію, підтягнув англійську і пройшов профільні курси. Потім життя прискорилося ще більше: вдень ішов на стажування в офіс, а потім до третьої ночі стояв за барною стійкою. Коли отримав сертифікат маркетолога, почув: "Штат заповнений. Але ти прикольний хлопець. Хочемо, щоб залишився". Це було великим везінням: мало хто після перекваліфікації отримував роботу. Спеціально під мене створили посаду помічника маркетолога.

Переживав екстрим

Чотири роки тому брав участь у презентації нових готелів. Надвечір запросили покататися на яхті. Капітан придумав атракціон: людину підв'язують до щогли мотузкою, яку опускають за борт. "Ну, хто сміливий?" – кричав він. Я був трохи під мухою і зголосився. Емоції зашкалювали. Пливе яхта, а поряд паралельним курсом – я, по пояс у воді. Над головою – нічне небо. Боявся, що шорти злетять, але обійшлося. Тримався за палицю, як на тарзанці. Додатково страхували мотузкою. Якби палиця вислизнула, було б не до сміху – не вмію плавати.

Йшов на компроміс

2012-го в дубайській лікарні. Приїхав здавати аналізи для отримання медичної страховки, а мене не пускають: "Ти в шортах". Виявляється, під час Рамадану в публічних місцях не можна ходити з голими ногами. Довелося йти купувати штани.

Читав

Прочитав 2015-го кілька розділів "Анни Кареніної". Дуже вразило. Лев Толстой у кожну фразу закладав глибокий сенс. Читав і шукав паралелі із сьогоднішнім днем. Так і не закінчив – забігався. Завжди було цікаво, що керує людьми, чому вони йдуть на ті чи інші вчинки. Найсильніше враження залишилося від бестселера Роберта Кіосакі "Багатий тато, бідний тато". Прочитав і зрозумів, що хочу займатися бізнесом.

Хитрив

Новий рік звик зустрічати в компанії, а 2012-го випало працювати вночі. Запропонував іншому бармену помінятися змінами. Той погодився, але менеджер був проти. Вирішив іти в поліклініку – добувати лікарняний. Терапевт подивився на мене й одразу: "Бачу, що вам погано". І дав звільнення. Причому не на один день, як зазвичай, а на два. Як зараз пам'ятаю: 31 грудня, службовий автобус під'їхав до зупинки. Я передав через колег свій лікарняний і задоволений повернувся додому.

Почувався багатієм

Восени 2015 року, коли прилітав в Україну у відпустку. Поміняв 300 доларів. Гроші видали дрібними ­купюрами – і на руках опинилася ціла гора. Настрій різко поліпшився. Одразу пішов у ресторан аеропорту. Замовив борщ, якого не їв три роки, і страву зі свинини, яка в Еміратах теж у дефіциті. Їздив тільки на таксі.

Зараз ви читаєте новину «"Людину підв'язують до щогли мотузкою, яку опускають за борт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі