субота, 14 січня 2012 12:00
Павло Паламарчук
Павло Паламарчук
Павло Паламарчук

Голова забита

??Гуляємо із дівчиною центральними вулицями Барселони. Вирішили на Різдво втекти до Іспанії від української зими. Все-таки плюс 15 і сонце з пальмами набагато кращі від похмурої львівської погоди.

Раптом виникає буча. Пропихаємося подивитися, що там коїться. Середину вулиці заповнили протестувальники. Лісоруби, пожежники, члени каталонської поліції й пілоти авіакомпанії Iberia Airlines. Кількакілометровою колоною йдуть до будівлі уряду Каталонії. Дмуть у свистки, кидають під ноги петарди. Несуть транспаранти. Багато хто - з дружинами та дітьми.

- Я взяв 3-річну доньку, - каже пілот Сальвадор Надаль. - Наша влада чисто розперезалася. Хочуть збільшити трудовий день. При цьому жодних доплат не буде. Законопроект тільки розглядають, але ми вже хочемо показати, що за такою схемою жити й працювати не будемо. Влада має дослухатися. Ми вибирали її, тож має працювати на нас, а не шкодити.

Того мера самого б сюди, ірода, запхати

1 січня повертаємося до Львова. На зупинках божевілля. У місті перший день запрацювала нова транспортна система. Більшість автобусів не їздять. Ніхто не орієнтується в нових маршрутах. Упихаємося в пошарпаний "Еталон", щоб добратися до центру.

- Та шоб вас шляк наглий і гарячий трафив, - крекче бабуся, яку притиснули до скла. - Того мера самого б сюди, ірода, запхати.

- Давайте на мітинг підемо, - пропоную. - Нехай краще продумають ту транспортну систему.

- Які ще нафіг мітинги, - відповідає чоловік збоку. - Святкувати потрібно! Скоро Різдво. У мене голова забита, де дешевше скупитися. Заплатять сотню гривень, то може ще подумаю, чи на той мітинг іти.

Зараз ви читаєте новину «Голова забита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі