пʼятниця, 15 липня 2011 12:00
Олександр Гунько
Олександр Гунько
Олександр Гунько

Школа стерв

Знімаю гроші в банкоматі на вулиці Артема в Києві. Неподалік дівчина з хлопцем роздають буклети якогось банку із закликом брати кредити. Люди йдуть потоком до метро, одразу чотирьом дівчина всовує буклети.

- Вау! - кричить вона хлопцеві. - Супер!

Мені завжди було шкода бабусь і студентів, які роздають у переходах і на вулицях рекламні листівки, проспекти, візитки. Брав у всіх і все підряд. І не викидав у першу урну, як зазвичай роблять перехожі, а клав у сумку чи пакет. Потім розглядав і перечитував.

Я вперше в житті пожалкував, що народився чоловіком

Мені пропонували поставити металеві двері та євровікна, скуштувати суші й кави, замовити додому піцу, придбати в кредит побутову техніку, піти на курси водіїв і англійської мови, придбати гарячий тур у Марокко й Таїланд, сходити на виставки книжок, одягу, меблів, промислових товарів, запрошували на хатха-йогу, медитацію, фестивалі й - увага! - до школи стерв.

"Вона не влаштовує істерик, - прочитав у листівці. - Не принижує чоловіків. Вона елегантна, але завжди помітна. Їй услід обертаються навіть жінки. Її люблять не "за що", а "незважаючи ні на що". Вона завжди знає, чого хоче. Вона діє м'яко й непомітно. Але завжди досягає мети! Це - справжня стерва".

Далі містилося запрошення на тренінг із чотирьох занять за 500 гривень.

Я вперше в житті пожалкував, що народився чоловіком. Оце, думаю собі, пішов би я, вірніше, пішла б я на ці курси й стала б першокласною стервою!

Удома підсунув листівку дружині. Гадав, може її зацікавить.

- Ах, так тобі потрібна стерва?! - визвірилася вона. - Я вже тебе не влаштовую?

Три дні зі мною не розмовляла.

Відтоді я ніякої рекламної продукції ні в кого не беру.

Зараз ви читаєте новину «Школа стерв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі