субота, 11 серпня 2012 10:00
Олександр Гунько
Олександр Гунько
Олександр Гунько

Євровікна для школи

Сестра, що живе на столичній Борщагівці, розповіла: учителька її доньки-четвертокласниці запропо­нувала батькам ­здати по 180 гривень на євровікна.

Їх ­треба поставити до 1 вересня. Мовляв, усі класи ставлять, а ми що – гірші?

– Чого це я маю здавати ті гроші? – обурювалася Наталка. Вона працює швачкою в приватному ательє, її чоловік – водій, розвозить солодкі напої зі складу до крамниць. Винаймають двокімнатну квартиру. – Краще я з'їжджу до мами. Та й попереду – свята, купа днів народжень у рідних.

– Мамо, та здайте гроші, бо ­вчителька мене діставатиме, – канючить 9-річна Катруся. – Вона сказала нам: "Усі діти мають принести по 180 гривень. Це невеликі гроші для ваших батьків".

Це невеликі гроші для ваших батьків

– Та дай ти їм ті гроші! – підключилася Наталчина подруга. Її дочка – Катрусина однокласниця. – Хай відчепляться!

– Не буду! – затялася сестра. – ­Нехай до кандидатів звертаються. Он зараз вибори почнуться, усі бізнесмени попруть у парламент.

– Тобі добре так говорити – у тебе дитина відмінниця, – каже подруга. Вона здала гроші ­першою. – А моя слабенько вчиться, її зацькують.

– Вони ще не знають мого чоловіка, – відрізала Наталка. – Якщо він розсердиться, то піде до школи і наговорить такого, що у них усі вікна повилітають.

Гроші вона не здала навіть ­після батьківських зборів, коли половина батьків "розкололися". Поїхала на вихідні до матері на Херсонщину. Наварила ­борщу і холодцю. Попоралася на городі. Поторгувала косметикою ­фірми Oriflame серед колишніх однокласниць. Треба ж окупити поїздку.

Повернувшись до Києва, перевела дочку в іншу школу. Там уже стоять євровікна.

Зараз ви читаєте новину «Євровікна для школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі