неділя, 03 березня 2013 10:00
Оксана Перевозна
Оксана Перевозна
Оксана Перевозна

Курка й ананас

– "Мімозу", "Шарлотку", "­Серце", запекла м'ясо з картоплею в ­тісті, – розповідаю колезі, що приготувала до Дня закоханих.

– А я поки нічого. Чоловік сказав, що найкращий подарунок буде, якщо прийду додому до восьмої ­вечора. А взагалі в мене цей день асоціюється з куркою й ананасом, – відказує колега і розповідає історію кількарічної давнини.

14 лютого, на День святого ­Валентина, вона несла вулицею свіжу курку й ананас на святкову вечерю. ­Розмовляла по мобільному. Ззаду ­підбіг хлопець, вихопив телефон і почав тікати.

У слєдующий раз будете жрать у "Пузатій хаті"

– Ну, я кинула пакет із харчами і давай за ним. Не встигла, але запам'ятала номери "Москвича", в який він ускочив і поїхав. ­Виявилося, машина була в угоні у Вишневому. Так того хлопця і не найшли. І от через якийсь час ми їхали ­кількома машинами за місто на вилазку. ­Дивимося – голосує цей хлопець. Ми його ­взяли. Я ледве стримуюся. Питаємо, чим ­займається. Він каже, що ­професійний альпініст. А я: "А є професійні крадії". Вивезли ми його в лісопосадку й добряче отп…ли. ­Потім ­витягли лопату й наказали копати собі яму. Так він такий борзий – пішов на нас із нею. Добре, що нас було багато.

А в мене найяскравіший спогад про День закоханих асоціюється з народним депутатом-опозиціонером. Запросив він нас на інтерв'ю саме 14 лютого в один із найдорожчих столичних ресторанів. Тут їдять міністри й депутати. Де чашечка кави коштує під 100 гривень. Чого в нас тільки не було на столі – і біле французьке вино, і віскі 12-річної витримки, і гусяча печінка під малиновим соусом, найдорожчі сири з пліснявою. На солодке – свіжа полуниця та малина. Коли ж ми про це написали в інтерв'ю, нардеп образився і через іншу колегу передав: "У слєдующий раз будете жрать у "Пузатій хаті".

Наступного разу поки що не було.

Зараз ви читаєте новину «Курка й ананас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі