пʼятниця, 31 березня 2023 13:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Звірства РФ у Бучі: окупанти щодня вчиняли по 270 воєнних злочинів 

Звірства РФ у Бучі: окупанти щодня вчиняли по 270 воєнних злочинів 
Понад місяць місто Буча було окуповане армією РФ. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Окупаційні війська Росії щодня вчинили в Бучанському районі Київської області понад 270 воєнних злочинів.

Загалом за 33 дні окупації регіону вчиняли більш як 9 тис. злочинів. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін, передає пресслужба Офіс генпрокурора.

"Жахливі цифри…1400 мирних мешканців було вбито. Багато з них – закатовано. Серед загиблих – 37 дітей. Ще 52 дітей було поранено", – додав Костін.

За його словами, органи прокуратури за рік повідомили про підозру майже 100 військових РФ. До суду скеровані обвинувальні акти стосовно 35. Серед них – генерал-полковник, командувач Центрального військового округу РФ, який безпосередньо керував захопленням Сумської, Чернігівської та Київської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки безіменних могил: показали цвинтар в Бучі, де поховані жертви армії РФ

До 12 років позбавлення волі засуджено двох військовослужбовців РФ за незаконне позбавлення волі цивільних і мародерство, зазначив генпрокурор.

"Усі ці злочини – не випадковість. Це частина спланованої стратегії Росії, спрямованої на знищення України як держави та українців як нації", – вважає Костін.

31 березня Україна проводить черговий раунд дискусій з міжнародними партнерами, присвячений розбудові мережі всеосяжної відповідальності за міжнародні злочини.

"Ми не зупинимося, поки всі організатори та виконавці воєнних злочинів не отримають вироки", – запевнив Костін.

31 березня – перша річниця звільнення Бучі. Саме цього дня рік тому у місто зайшли Збройні сили України. І світу відкрилася правда про наслідки окупації армією РФ: масові вбивства цивільних, зґвалтування, зокрема, дітей, тортури, мародерство тощо.

Президент Володимир Зеленський назвав Бучу "символом звірств" російської армії. Запевнив, що Україна ніколи не пробачить цього і всі винні понесуть покарання.

Зараз ви читаєте новину «Звірства РФ у Бучі: окупанти щодня вчиняли по 270 воєнних злочинів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі