четвер, 07 липня 2022 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ "зачистили" Зміїний

ЗСУ "зачистили" Зміїний
Спецпризначенці знищили залишки ворожої техніки на Зміїному. Фото: Facebook Артура Папояна

Підрозділи спецпризначення виконали завдання по зачистці острова Зміїний.

Знищили майже 30 одиниць ворожої техніки. Про це повідомляє речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прапор України таки замайорів на Зміїному – фото

Крім того, воїни виявили покинуту амуніцію та суцільні руїни.

"Як символ перемоги і відроджнння з цих руїн, українські військові встановили й закріпили прапор України, який доставили на острів раніше", – написав Назаров.

Російські окупанти захопили Зміїний 24 лютого у день повномасштабного вторгнення. Обстріляли острів із кораблів та авіації.

Коли ворог запропонував здатися, український військовий Роман Грибов послав росіян "нах*й". Потрапив у полон. Пізніше полонених українських прикордонників вдалося обміняти на полонених солдатів російської армії.

Загарбники облаштували на Зміїному справжню військову базу. Звідти вони могли обстрілювати українську територію та засоби протиповітряної оборони. Для цього їм не потрібно було наражати на небезпеку свої кораблі.

Військова операція на острові Зміїний в Одеській області завершена, повідомила керівниця координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу 4 липня.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ "зачистили" Зміїний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі