неділя, 28 серпня 2022 18:32

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ "нагодували вогнем" окупантів на трьох напрямках: деталі

ЗСУ "нагодували вогнем" окупантів на трьох напрямках: деталі
ЗСУ "нагодували вогнем" окупантів на трьох напрямках. Фото: Центр стратегічних комунікацій

Російські окупанти продовжують штурмувати позиції ЗСУ на сході, однак українські захисники надійно тримають оборону, завдають втрат ворогу, змушуючи його відступити.

На Слов'янському напрямку росіяни наступальними та штурмовими діями намагалися просунутися в районі Борогодичного, але зазнали втрат та були відкинуті назад. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині спостерігається масова втеча російських командирів: подробиці

"Було зафіксовано ворожі обстріли поблизу Довгенького, Долини, Дібрівного, Великої Комишувахи та Карнаухівки", - йдеться у повідомленні.

Сили оборони України також відбили наступ окупантів біля Веселої Долини на Бахмутському напрямку.

Там ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Бахмут, Весела Долина, Соледар, Майорськ та Роздолівка. Ударів авіації противника зазнали райони Кодеми та Яковлівки.

Здійснили невдалу спробу наступу росіяни і в районі Первомайського на Авдіївському напрямку, зазнали втрат та відійшли.

На цьому напрямку ворог обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Невельське, Опитне, Орлівка, Новоолександрівка, Нью-Йорк, Красногорівка та Первомайське.

"На Краматорському напрямку ворог продовжував вогневий вплив біля Слов'янська, Верхньокам'янського та Спірного. Завдав авіаційних ударів неподалік Григорівки", - повідомили в Генштабі 28 серпня.

Російські загарбники не припиняють масований обстріл населених пунктів та укріплень українських військових на межі Луганської та Донецької областей ні на день.

Основні зусилля ворог зосередив на Бахмутському напрямку. Туди й намагається прорватися з декількох міст і сіл Луганщини, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ "нагодували вогнем" окупантів на трьох напрямках: деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі