четвер, 12 березня 2015 12:20

"ЗСУ до захисту України готові" - Полторак розповів про реформи в Міноборони

"ЗСУ до захисту України готові" - Полторак розповів про реформи в Міноборони

Міністр оборони України Степан Полторак на публічному звіті уряду України прозвітував про підсумки перших 100 днів діяльності оборонного відомства.

За його словами, наразі продовжується реформування Міністерства оборони та Генштабу України. 

За 100 днів роботи уряду в Міноборони було усунуто дублюючі функції, які були між МО та Генштабом; удосконалено взаємодію між структурними підрозділами; спрощено процедуру прийняття управлінських рішень; ліквідовано нормативно-правові акти, які перевантажували та гальмували систему управління оборонного відомства; активізовано штатну оборони Міністерства оборони та Генштабу; 12 департаментів реформовано, 4 департаменти - скорочено; запроваджено систему перевірки на поліграфі усіх керівників, які призначаються на посади; створено Раду волонтерів, яка сьогодні вже працює у складі штатних підрозділів, залучається до планування, організації та реформування всебічного забезпечення ЗСУ; збільшено чисельність ЗСУ до 250 тисяч.

"За короткий термін створений резерв чисельністю 1432 військовослужбовця із учасників АТО для заміщення вакантних посад у керівництві МО та Генштабі", - повідомив Полторак.

За його словами, розроблений ряд реформ у ЗСУ, які дадуть можливість працювати мобільно, швидко і оперативно реагувати на виклики:

- реформа забезпечення житлом військовослужбовців ЗСУ та управління військовим нерухомим майном;

- приступили до виконання проекту забезпечення продовольством і харчуванням особового складу ЗС;

- підготовлена реформа нових норм та стандартів речового забезпечення та закупівель;

- запроваджується реформа військової медицини.

"У найближчі дні зміст реформ буде оприлюднений для публічного обговорення", - зазначив Полторак.

Він також повідомив, що у Міністерстві оборони спростили процедуру державних закупівель, створили електронну систему. На посади керівників військових комісаріатів призначаються тільки учасники АТО.

"Головна мета - надійний захист України. Збройні сили до захисту України готові!" - Завершив свою доповідь Полторак.

Зараз ви читаєте новину «"ЗСУ до захисту України готові" - Полторак розповів про реформи в Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі