четвер, 29 жовтня 2020 16:03

Злочинці пропонували начальнику Нацполіції $1 млн, щоб незаконно копати бурштин

Злочинці пропонували начальнику Нацполіції $1 млн, щоб незаконно копати бурштин
У Рівненській області поліцейські затримали злочинців, які намагалися підкупити начальника одного з Департаментів Нацполіції. За поновлення на службі в поліції колишнього поліцейського та призначення його на посаду керівника ГУНП у Рівненській області зловмисники запропонували $1 млн

У Рівненській області поліцейські затримали злочинців, які намагалися підкупити начальника одного з Департаментів Нацполіції. Вони пропонували йому $1 млн.

"Мешканці Рівненщини займаються незаконним видобутком бурштину. Аби безперешкодно здійснювати подальшу злочинну діяльність, спільники розробили план налагодження корупційних зв'язків серед керівництва Національної поліції України. За цим планом збиралися підкупити посадовця Нацполіції та домовитися про призначення на посаду керівника поліції Рівненської області особи, яка забезпечуватиме невтручання та лояльність правоохоронних органів до протиправної діяльності "чорних" копачів. Кандидатом на вищезазначену посаду мав стати один з учасників злочинної змови – колишній правоохоронець", — повідомили у департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурора та старшого інспектора поліції викрили на хабарі

45-річний "претендент" разом зі своїм 54-річним спільником зустрілися з посадовцем Національної поліції України. Вони запропонували йому $1 млн. за поновлення на службі колишнього поліцейського та призначення його на посаду керівника обласної поліції.

У поліції відкрили кримінальне провадження за спробу дати хабар службовій особі. Зловмисникам вручили підозру та клопотання про явку до суду 30 жовтня для обрання запобіжного заходу. Чоловікам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Чернігові затримали іноземця, який ще місяць тому перетнув кордон України і одразу потрапив у поле зору поліції. Як виявилось, чоловік розповсюджував порнографію і намагався підкупити поліцейського.

Зараз ви читаєте новину «Злочинці пропонували начальнику Нацполіції $1 млн, щоб незаконно копати бурштин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі