середа, 26 грудня 2012 11:12

Житель Львівщини закопав матір у дворі, щоб і далі отримувати її пенсію

Житель Львівщини закопав матір у дворі, щоб і далі отримувати її пенсію
Фото: fotokanal.com

На Львівщині 57-річний чоловік поховав свою матір на подвір'ї. Про її смерть нікому не сказав, аби ще кілька місяців отримувати материну пенсію. Сусіди помітили, що жінка зникла, лише через два місяці. Про те, як домовиною стала дерев'яна коробка, цвинтарем - подвір'я, а відправою священика - молитва сина, пише ТСН.

92-річна Ганна Ясінська доживала віку удвох із сином у старенькій хаті. Що жінки немає, першою помітила поштарка.

"Кажу до нього: "Йду до мами, несу пенсію". А він: "Мами нема дома, вчора завіз у Сутковичі". Я розвернулась, кажу: "Нема мами - нема пенсії", - розповіла жінка.

Про свої підозри поштарка сповістила сільського голову, а той - міліцію. Правоохоронці знайшли сина старенької у чужій закинутій хаті.

"Зізнався, що мама померла ще 15 жовтня, у зв'язку з тим, що він не мав грошей на похорон, оплатити труну, то все, він вирішив сам її поховати в дерев'яному ящику прямо на городі біля хати", – розповів керівник міліції громадської безпеки Мостиського РВМ Олег Сушко.

Богдан Ясінський ображений на усе село, каже, з мамою жили бідно, і ніхто ніколи їм не помагав.

"Так вчинив через гроші, через безгрошів'я. Скриню стару мав, збив труну. Зарив я яму, поставив хрест, квіти, на хресті вінець, все по-християнськи було зроблено, бо я маму дуже любив, вона жила для мене, я жив для неї", - говорить чоловік.

Зізнається, що одну пенсію мами, за листопад, він таки взяв. Сподівався отримувати і далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луганський шахрай обдурив покупців інтернет-магазину на 1 млн гривень

"Я не мав вже ніяких засобів для існування, я думаю, хоч протягну місяць-два, аби я дістав пенсію, і я ще витримаю", - говорить чоловік.

Сусіди кажуть, Богдан ніде не працював, бо доглядав за хворою матір'ю, жили тільки на її пенсію. У хаті ні газу, ні світла.

"Я його не осуджую як людину, він її не кинув... Кості на розтерзання псам, щоб там пси їли. Він збив маленьку скриньку. Злякався, що не знав, як буде далі жити", – говорить сусідка Ольга Пилип'як.

У міліції кажуть, у діях чоловіка злочину немає. Тож кримінальної справи, найімовірніше, не порушуватимуть.

"Маму було відкопано, ознак насильницької смерті на мамі не було, маму було скеровано в морг. То є порушення чисто людських норм", - додав Сушко.

Вчора жінку поховали на цвинтарі із священиком. Гроші на це зібрали усім селом.

Зараз ви читаєте новину «Житель Львівщини закопав матір у дворі, щоб і далі отримувати її пенсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі