четвер, 18 липня 2019 12:40

Жінка за російські гроші публікувала антиукраїнську пропаганду

Жінка за російські гроші публікувала антиукраїнську пропаганду
СБУ затримала агітаторку. Фото: АТР

СБУ викрила спроби втручання спецслужб РФ у вибори до Верховної Ради.

"Оперативники спецслужби встановили, що з початку цього року за завданням представника ворожих спецслужб жителька Дніпра створила та здійснювала адміністрування спільнот у заборонених російських соцмережах. Правоохоронці задокументували, що за матеріальну вигоду жінка публікувала та розміщувала на ресурсах статті, які виправдовували збройну агресію РФ проти України та політику Кремля на міжнародній арені, незаконну анексію Кримського півострова, популяризували терористичні організації ДНР і ЛНР. Публікації зловмисниця одержувала, у тому числі, з російських пропагандистських ресурсів і сайтів бойовиків квазіреспублік", - йдеться у повідомленні СБУ.

Завдання жінка отримала із Ростова-на-Дону. Мала створити сайти з фейковою інформацією про політичні партії та кандидатів у нардепи. Ці деструктивні матеріали були спрямовані на дестабілізацію внутрішньої ситуації в Україні та зростання соціального напруження, інспірування ворожнечі між прихильниками різних політсил і маніпулятивного впливу на електоральні вподобання виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "СБУ, де ви?" - мережі гудуть від "братання" телеканалу кума Путіна з кремлівським пропагандистом Кисельовим

Матеріали у групах містили публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади.

У межах кримінального провадження провели обшук за місцем проживання. Вилучили комп'ютерну техніку та засоби зв'язку, які містять докази злочинної діяльності.

Генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов дав свідчення СБУ у справі підготовки телемосту з забороненим в Україні російським телеканалом "Росія 1".

Зараз ви читаєте новину «Жінка за російські гроші публікувала антиукраїнську пропаганду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі