субота, 23 грудня 2023 15:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський ввів санкції проти 134 компаній та 51 особи: повний список

Зеленський ввів санкції проти 134 компаній та 51 особи: повний список
Президент Володимир Зеленський ввів у дію ще два рішення Ради національної безпеки України щодо запровадження нових економічних санкцій. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський ввів у дію ще два рішення Ради національної безпеки України щодо запровадження нових економічних санкцій.

Загалом санкцій були запроваджені проти 51 особи та 134 компаній. Про це йдеться в указах на сайті глави держави.

Відповідно до указу №850 санкції були запроваджені проти восьми фізичних осіб, серед яких громадяни Кіпру, України, а також Російської Федерації. Також під обмеження потрапили 15 компаній, серед яких частина розташована у тимчасово окупованому Криму.

Список фізичних осіб:

Список юридичних осіб:

До списку обмежень в указі №851 потрапили 119 компаній, а також 43 фізичні особи, серед яких росіяни, українці та громадяни Латвії.

Список фізичних осіб:

Список юридичних осіб:

Санкції заморожують активи фізичних та юридичних осіб на території України, а також заборонюють торгувати з ними. Обмеження діятимуть від пʼяти до десяти років.

Україна ввела багато рівнів санкцій проти Росії та пов'язаних з Кремлем олігархів. Ще на початку вторгнення у 2022 році НБУ заборонив обіг рубля та закрив російські державні банки. Українські суди постійно конфісковують російські активи.

В листопаді президент увів у дію рішення РНБО щодо нових обмежень, до списку яких потрапили 147 громадян Росії, а також інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський ввів санкції проти 134 компаній та 51 особи: повний список». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі