субота, 11 березня 2023 19:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розкрив деталі масштабних санкцій проти осіб з РФ

Зеленський розкрив деталі масштабних санкцій проти осіб з РФ
Президент України Володимир Зеленський прокоментував провадження санкцій проти юридичних осіб з РФ. Фото: скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський прокоментував провадження санкцій проти юридичних осіб з РФ.

Вони працювали проти України, більше 280 компаній і 120 людей через різні схеми з гральним бізнесом виводили кошти з нашої держави та фінансували різні російські комбінації. Про це Зеленський повідомив у вечірньому зверненні, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на передовій: Зеленський зібрав Ставку

"Рішення готувалося певний час, воно ґрунтовно пропрацьовано і закриває схеми на десятки мільярдів. І це не останнє таке рішення. Україна захищатиметься всюди і всіма цивілізованими засобами", – запевнив глава держави.

11 березня президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти 120 фізичних та 287 юридичних осіб з РФ. Також є громадяни Кіпру, Великої Британії, Польщі, Туреччини й Нідерландів.

Обмежувальні заходи застосовано до російських букмекерських компаній, організаторів лотерей, іподромів, інвестиційних та розважальних компаній тощо, йдеться на сайті президента.

Санкції розраховані на 50 років.

Міністерству закордонних справ доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розкрив деталі масштабних санкцій проти осіб з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі