субота, 23 січня 2021 16:08

Затримали російського агента, якого раніше обміняли на українських заручників

Затримали російського агента, якого раніше обміняли на українських заручників
СБУ затримала мешканця Херсонщини Едуарда Коваленка, який нібито є агентом ФСБ РФ і отримав завдання сприяти поширенню масових протестів. Фото: most.ks.ua

На Херсонщині затримали чоловіка, який нібито є агентом ФСБ РФ і отримав завдання сприяти поширенню масових протестів. Зокрема, проти підвищення тарифів.

Метою була дискредитація органів державної влади та дестабілізація ситуації в країні. Для цього він вже організував низку протестних заходів, повідомили в Службі безпеки України.

"Оперативники спецслужби встановили, що у січні 2021 року через закритий канал зв'язку агент за грошову винагороду отримав від кураторів завдання сприяти поширенню штучно спровокованих масових протестів і, зокрема, так званого "тарифного Майдану", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "спіймала" російського найманця

У лютому торік під час перебування у Сімферополі за завданням кураторів фігурант зустрічався з високопосадовцями "влади АРК", зокрема так званим головою "Республіки Крим" Сергієм Аксьоновим. А також збирав інформацію щодо кризових явищ в соціально-економічній сфері. За задумом російських спецслужб це мало сформувати сталий протестний потенціал у прикордонному з анексованим Кримом регіоні, а згодом – поширитись і по всій країні.

Завербували підозрюваного під час перебування в окупованому Луганську у травні 2020 торік. Він отримав псевдонім "Джигурда".

Йдеться про сепаратиста з Генічеська Едуарда Коваленка, пише місцеве видання "Мост". У 2017-му він отримав 5 років в'язниці за зрив мобілізації. В кінці 2019-го його обміняли на українських заручників. Пізніше він повернувся в Україну і навіть збирався балотуватися на місцевих виборах, але його партія СПАС так нікого і не висунула.

СБУ затримала жителя Кропивницького, який за завданням спецслужби країни-агресора збирав та передавав інформацію про військовослужбовців одного з підрозділів Cил спеціальних операцій ЗС України, а також представників місцевих органів влади.

Зараз ви читаєте новину «Затримали російського агента, якого раніше обміняли на українських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі