субота, 17 вересня 2016 12:38

Затримали групу осіб, яка підробляла польські візи

Затримали групу осіб, яка підробляла польські візи

Працівники департаменту кіберполіції Нацполіції України затримали групу осіб, які підробляли польські візи та закордонні паспорти.

Про це повідомив перший заступник глави Нацполіції, начальник кримінальної поліції Вадим Троян, повідомляє Національної поліції.

До департаменту кіберполіції звернулися представники посольства Польщі в Україні з приводу виготовлення невідомими шенгенських віз та закордонних паспортів. Ділки використовували підроблені документи. Правоохоронці розшукали та затримали виготовлювача несправжніх віз та його спільників.

Слідство встановило, що шахраї розповсюджували рекламу в соціальній мережі про надання послуг з виготовлення шенгенських віз та закордонних паспортів. Поліцейські встановили адресу офісу з якого здійснювалась протиправна діяльність.

"Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили печатки та штампи різних юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, підроблені печатки та штампи банківських установ. Також комп'ютерну техніку, за допомогою якої виготовлялись підроблені документи, мобільні телефони, які використовувались для спілкування з клієнтами", - каже Троян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС запевняють: "безвізове" питання вийшло на фінішну пряму

Правоохоронці виявили підроблені виписки з банківських рахунків та довідки про розмір заробітної плати, які є обов'язковими документами при подачі у посольство.

Нині проводяться експертизи, слідчі дії тривають. За даним фактом слідчими ГУ Нацполіції у Львівській області розпочато кримінальне провадження.

Нагадаємо, Кабмін ухвалив постанову щодо скасування візових вимог між Україною та Албанією.

Зараз ви читаєте новину «Затримали групу осіб, яка підробляла польські візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі