вівторок, 28 вересня 2021 14:35

Затримали чиновника, який 2014-го розікрав виділені на військову техніку мільйони

Затримали чиновника, який 2014-го розікрав виділені на військову техніку мільйони
Чоловік організував корупційний механізм на коштах, виділених на модернізацію військової техніки. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала колишнього топчиновника держпідприємства "Київський бронетанковий завод", який за пів року розтратив 12 млн грн, виділених на ремонт військової техніки.

2014 року посадовець організував корупційний механізм привласнення державних коштів, повідомляє пресслужба СБУ.

"Для цього зареєстрував кілька фіктивних підприємств у різних регіонах України, зокрема в столиці й Київській області. На підставі фіктивних договорів переводив на рахунки зазначених компаній кошти, призначені на виконання держзамовлення. Розрахунки здійснював за завищеними тарифами або взагалі за невиконані роботи", - ідеться в повідомленні.

Наприкінці 2014-го для уникнення покарання за протиправну діяльність ексчиновник утік на окуповану терористами територію. Оперативники встановили його місце перебування та затримали під час перетину лінії розмежування на КПВВ "Станиця Луганська".

Злочинцеві оголосили про підозру в розтраті майна через зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах і службовому підробленні. Затриманого доправили до Дарницького районного суду для обрання запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали ексміліціонера, який влаштував теракт проти майданівців

Військовослужбовця ЗСУ посадили за ґрати на шість років за допомогу Росії та ДНР. Чоловік із 2020-го збирав і передавав ворогам розвідувальну інформацію. За допомогою месенджера повідомляв бойовикам ДНР про організаційно-штатну структуру, кількість особового складу, озброєння, місця дислокації, завдання, навчання за участі міжнародних партнерів, пересування та морально-психологічний стан осібних підрозділів ЗСУ в ООС.

Зараз ви читаєте новину «Затримали чиновника, який 2014-го розікрав виділені на військову техніку мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі