четвер, 18 березня 2021 14:46

Затримали агента, який працював на ДНР

Затримали агента, який працював на ДНР
Зловмисник збирав розвідувальну інформацію про українські військові підрозділи, що дислоковані на території регіону Фото: ua.news

У Дніпрі СБУ затримала агента так званої МДБ ДНР, яка позиціонує себе як "спецслужба" терористів.

Зловмисник збирав розвідувальну інформацію про українські військові підрозділи, що дислоковані на території регіону, повідомили в пресслужбі СБУ.

"Житель тимчасово непідконтрольної українській владі території Донеччини був завербований ватажками незаконних збройних формувань. За завданням представників так званої МДБ ДНР його було направлено до Дніпропетровської області для збору розвідувальної інформації. Зловмисників насамперед цікавили відомості про особовий склад і військову техніку підрозділів Збройних сил України", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали "експерта", який працював на користь спецслужб РФ

Для отримання розвідданих куратори відпрацювали інформатору закриті канали зв'язку, зокрема для відправлення електронних повідомлень. Для території регіону і ведення зовнішнього спостереження зловмисник використовував власне авто.

Під час обшуків в агента знайшли комп'ютерну техніку і засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності, а також зброю та боєприпаси.

Чоловіку вже повідомили про підозру. Досудове розслідування триває.

У Харкові 21 лютого контррозвідка СБУ затримала агента Головного управління Генерального штабу Збройних сил Росії. Чоловіка затримали під час отримання повного комплекту технічної документації з грифом "таємно".

Зараз ви читаєте новину «Затримали агента, який працював на ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі