субота, 10 листопада 2018 18:10

Засуджені за вбивства пологівського маніяка прокоментували його смерть

Засуджені за вбивства пологівського маніяка прокоментували його смерть
За злочини пологівського маніяка Сергія Ткача за ґрати потрапили 10 невинних осіб. Фото - ТРК "Рудана"

За злочини пологівського маніяка Андрія Ткача за ґрати потрапили 10 невинних осіб. Максим Дмитренко вийшов лише через 2 роки після того, як ув'язнили справжнього душогуба. Віталій Каїра відсидів за Ткача 5 років. А дехто з невинно засуджених більше так і не зміг повернутися до реальності .

За злочини Ткача засудили 10 невинних людей, йшлося в ТСН.

"Нема більше цієї сволоти нарешті – давно пора було. Це якесь полегшення. Я боявся, що його можуть випустити ", - каже колишній засуджений Віталій Каїра.

Лише цієї осені він мав вийти з в'язниці за злочини, яких не скоював. За вбивства пологівського маніяка його засудили на 15 років. Опиратися не міг – катували та погрожували вбити дружину та донечку. Від Віталія пішла молода дружина, як тільки його забрали. Він відсидів 5 років. З донькою йому згодом вдалося возз'єднатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіло ніхто не забрав: як помер найжорстокіший серійний вбивця України

Ігоря Рижкова засудили до смертної кари 1987 року, тоді йому було 27. Щодня чоловік чекав, що його поведуть на розстріл. Він відсидів 9,5 років. Максим Дмитренко був останнім з невинно засуджених, якого звільнили після затримання справжнього вбивці. ГПУ тоді почала нове слідство у цій справі. Півроку пішло на те, щоб звільнити Максима. Дмитренко після звільнення помер за два роки. Максим так і не зміг повернутись до звичного життя. Ще одна така жертва – Володимир Світличний. Він повісився в камері. Ткача ж затримали у 2005 році. Спочатку душогуб зізнався у двох вбивствах, але згодом розповів і про інші. Слідство довело його причетність до 40 смертей, хоча сам він хизувався, що жертв близько сотні. Переважно це діти віком до 17 років. Наймолодшій жертві було всього 7.

Лише після того, як Ткача засудили, ГПУ порушила справу проти правоохоронців, що вибивали зізнання з невинних.

"Кожен з них вважав за необхідне розкрите будь-яким чином скоєний злочин", - каже державний обвинувач Ігор Мануйленко.

Двох полковників та підполковника, які змусили Каїру взяти на себе злочин, визнали винними у катуванні та засудили до п'яти років позбавлення волі, але звільнили їх просто з зали суду. Не саджати правоохоронців за ґрати просив суд і сам потерпілий. Він каже, що його катам і так достатньо – у СІЗО вони відсиділи трохи більше року.

Донька Каїри, який безневинно відсидів за злочин Ткача, хоче працювати в поліції. Батько дівчину застерігає

25 років Ткач полював на дівчат, його шукали, але не могли знайти, робили фоторобот – але впіймали майже випадково, коли злодій настільки знахабнів, що перестав дбати про відсутність свідків своїх дій. Ткач ходив до своїх жертв на похорон і спостерігав за роботою слідчих на місцях злочину.

Зараз ви читаєте новину «Засуджені за вбивства пологівського маніяка прокоментували його смерть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі