вівторок, 05 січня 2021 18:10

Заробили 250 тис. грн: в'язні "продавали" із СІЗО через інтернет неіснуючі товари

Заробили 250 тис. грн: в'язні "продавали" із СІЗО через інтернет неіснуючі товари
Чоловіки встигли ошукати більше 60 людей і заробити 250 тис. грн Фото: promin.cv.ua

У Запоріжжі поліцейські викрили двох в'язнів-шахраїв, які із СІЗО продавали через інтернет неіснуючі товари.

Чоловіки встигли ошукати понад 60 людей і заробити 250 тис. грн, повідомили у відділі комунікації поліції Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї викрадають Telegram-акаунти українців

"Двоє чоловіків, відбуваючи покарання у колонії, на платформах оголошень продавали неіснуючі товари. До купівлі пропонували меблі, будівельні матеріали, електротранспорт та комп'ютерну техніку. Головною умовою була повна або часткова передплата на підконтрольну зловмисникам банківську картку. Однак після отримання грошей – фігуранти видаляли оголошення та блокували покупців", - сказано в повідомленні.

Під час обшуків у шахраїв вилучили 46 сім-карт, мобільні телефони та "чорнові" записи. Поліцейські встановлюють можливих спільників фігурантів та остаточну суму збитків, завданих потерпілим.

Слідство триває. За шахрайство чоловікам загрожує до 3 років позбавлення волі.

СБУ викрила схему з вимагання грошей у людей, які через інтернет оформлювали кредити. Кіберспеціалісти встановили, що одна з фірм-лідерів на ринку мікрокредитування через інтернет незаконно нараховує боржникам штрафи та пеню в розмірі понад 300% від суми кредиту.

Зараз ви читаєте новину «Заробили 250 тис. грн: в'язні "продавали" із СІЗО через інтернет неіснуючі товари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі