вівторок, 14 квітня 2020 11:26

"Залишки багаття висипав на суху траву" - винуватець масштабної пожежі в зоні ЧАЕС
3

Правоохоронці Київської області бувально по гарячих слідах встановили причетного до виникнення чергової великої пожежі на території ЧАЕС. Це вже третій осередок вогню у зоні відчуження.

Про те, як 37-річний чоловік примудрився спричинити велику пожежу, повідомили у пресслужбі нацполіції.

Пожежі в екостстимах у зоні ЧАЕС - справа людського недбальства
Фото: facebook.com/Andrei Kukib
Поліція встановила ще одного причетного до пожежі в зоні ЧАЕС
Поліція встановила ще одного причетного до пожежі в зоні ЧАЕС

13 квітня, близько 14-ї год., сталася чергова пожежа на території зони ЧАЕС. Під час проведення оперативних розшукових заходів працівники відділу поліції зони Чорнобильської АЕС спільно з колегами сусіднього Іванківського відділення поліції встановили палія. Ним виявився 37-річний місцевий житель.

Як з'ясувалося, чоловік за місцем проживання спалював сміття, потім залишки тліючого багаття повантажив на возик, вивіз за село і висипав на суху траву. Там сталося загорання сухостою.

Коли чоловік повернувся на те місце, то побачив, що вогонь перекинувся далі, однак він не зателефонував ані рятувальникам, ані до поліції, а намагався самотужки погасити вогонь. Однак уже було запізно, вогонь перекинувся далі. Вітром перекинуло вогонь на територію лісу, а далі - в зону відчуження, де сталася масштабна пожежа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильська зона палає 9-й день: нові фото та відео приборкування стихії

Рятувальники наразі продовжують боротьбу з вогнем на території Чорнобильської АЕС.

За цим фактом відкриють кримінальне провадження за пошкодження і знищення об'єктів рослинного світу. Санкція статті передбачає штраф від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий термін.

Це вже друга особа, причетність якої до виникнення пожежі в зоні ЧАЕС встановили правоохоронці. Перший зловмисник, житель Іванківщини, легковажно підпалив траву, внаслідок чого згоріли 5 га лісу.

Пожежа в Чорнобильській зоні почалася ще 4 квітня. Досі триває ліквідація пожеж на території трьох лісництв. Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій спільно з працівниками лісової охорони продовжують гасити пожежі на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв.

Зараз ви читаєте новину «"Залишки багаття висипав на суху траву" - винуватець масштабної пожежі в зоні ЧАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі