неділя, 10 липня 2022 19:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники повалили пам'ятник Василю Сліпаку

Загарбники повалили пам'ятник Василю Сліпаку
Загарбники знищили пам'ятник співаку Василю Сліпаку на захопленій території. Фото: "Україна молода"

Російські окупанти та колаборанти знищили пам'ятник загиблому оперному виконавцю Василю Сліпаку.

На відео невідомі повалили присвячений йому хрест, повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві буде сквер Василя Сліпака - коли і де

"Все, на що воно здатне - це нищити і вбивати. Народжувати "шансон" та шанувати Кобзона. Ще одне в копилку відповідей на питання "за що?". За все це. За вбивства. За горе. За нищення. За геноцид. За все те, що стисло єднається в одному слові - Росія", – написав він.

29 червня 6 років тому помер український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер і учасник війни на Сході Василь Сліпак. Мав позивний "Міф". Загинув у бою від кулі ворожого снайпера у 46 років.

Останні концерти дав з 25 по 27 травня 2016 року в храмі Святої Трійці у французькому Ліоні. Його улюбленою арією була партія Мефістофеля в опері Шарля Гуно "Фауст". Так з'явився позивний "Міф", з яким співак воював на передовій.

Тричі був на фронті. Уперше поїхав туди в травні 2015-го. Воював у Пісках у районі Донецького аеропорту. Брав участь у боях за Авдіївку у складі 1-ї окремої штурмової роти 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Звідти повернувся пораненим.

У вересні 2015 року поїхав на фронт удруге - у Водяне, на лінію зіткнення. У жовтні повернувся до Парижа.

У червні 2016-го поїхав знову на Донбас. Хотів залишитися там на півроку. 29 червня 2016 року загинув у бою від ворожої кулі.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники повалили пам'ятник Василю Сліпаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі