субота, 02 вересня 2023 07:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники намагались наступати на кількох ділянках фронту ‒ свіжі дані Генштабу

Загарбники намагались наступати на кількох ділянках фронту ‒ свіжі дані Генштабу
Українські війська продовжують контрнаступ на деяких напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Українські війська закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 2 вересня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулось 45 бойових зіткнень. Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Російські загарбники з мінометів та артилерії обстріляли понад 30 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп'янський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоселівського Луганської області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Крохмального Харківської області. З артилерії та мінометів росіяни обстріляли понад 15 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів Луганської та Донецької областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Україну "Калібрами": на Вінниччині є поранені

Бахмутський напрямок

Росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Курдюмівки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів біля Ступочків, Білої Гори та Нью-Йорка. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Загарбники вели безуспішні наступальні дії в районі Сєверного Донецької області. Ворог завдав артилерійських та мінометних обстрілів по населених пунктах Новокалинове, Авдіївка, Первомайське, Галицинівка, Мемрик Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Красногорівки Донецької області. З артилерії ворог обстріляв понад 10 населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Росіяни завдали авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Противник завдав авіаційного удару в районі Малинівки Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

Ймовірність завдання Росією ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Протягом минулої доби ворог завдав чотирьох ракетних та 39 авіаційних ударів. Про це вранці 2 вересня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загарбники також здійснили 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники намагались наступати на кількох ділянках фронту ‒ свіжі дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі