вівторок, 11 червня 2024 08:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники просуваються біля Часового Яру - ISW

Російські загарбники просуваються у східній частині міста Часів Яр на Донеччині.

Російські мілблогери стверджують, що армія РФ нібито захопила висотні будинки на південному сході мікрорайону Канал та рухається на захід до каналу Сіверський Донецьк-Донбас. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Інший блогер стверджував, що російські сили контролюють майже весь мікрорайон Канал.

Автор: understandingwar.org
  У районі Часового Яру тривають запеклі бої
У районі Часового Яру тривають запеклі бої

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на одному з напрямків знищили три російських танки і "мінуснули" понад пів сотні росіян

Однак, аналітики мають візуальні докази лише того, що війська країни-агресорки залишаються на відстані від 700 до 800 метрів на схід від каналу Сіверський Донець-Донбас і досі не просунулися в західній частині мікрорайону в напрямку або поперек водного об'єкта каналу.

"Російським військам потрібно буде або пройти канал із заходу, або обійти канал із Нового мікрорайону, де канал проходить під землею, щоб розпочати бої до центру Часового Яру", - йдеться у повідомленні.

За словами речника українського угруповання військ "Хортиця" Назара Волошина, російські війська ще не перетнули канал. Саме ця каналізована місцевість сприяє тактичній обороні України.

Російські та українські джерела також повідомляли про важкі бої в мікрорайонах Канал і Новий, на північ від Часового Яру біля Калинівки, на схід від міста біля Іванівського. А також на південний схід від Часового Яру біля Кліщіївки та Андріївки.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 11 червня склали 520 870 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1100 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу ворог також втратив 23 танки, 32 бойових броньованих машини та 46 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники просуваються біля Часового Яру - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі