середа, 14 лютого 2024 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники просуваються біля Бахмута - ISW

Російські загарбники дещо просунулися на захід від Бахмута у Донецькій області.

Там тривають позиційні бої. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики з посиланням на речника української бригади повідомляють, що російські сили частково просуваються поблизу Богданівки, що на північному заході від Бахмута. Окупанти захоплюють цілі буреломи і ліси поблизу населеного пункту.

Автор: understandingwar.org
  Біля Бахмута тривають позиційні бої
Біля Бахмута тривають позиційні бої

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія бреше про втрати ЗСУ внаслідок удару біля Селидового - ISW

Разом з тим представник ЗСУ заперечив заяви деяких мілблогерів з РФ про те, що нібито загарбники просунулися в межах двох кілометрів від Часового Яру. Російські мілблогери стверджували 12 і 13 лютого, що частини 98-ї повітряно-десантної дивізії просунулися в напрямку Богданівки, на захід від траси O0506 (Хромове-Часів Яр), а також в бік Іванівського, що на захід від Бахмута.

Позиційні бої тривали на північний схід від Бахмута в районі Білогорівки та Веселого, на північний захід — в районі Богданівки, на захід від міста - в районі Іванівського та на південний захід - в районі Кліщіївки та Андріївки. А також на південь - в районі Шумів і Південного.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 71 бойове зіткнення.

Загалом російські загарбники завдали трьох ракетних та 159 авіаційних ударів, здійснили 162 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники просуваються біля Бахмута - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі