вівторок, 30 січня 2024 07:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники продовжують атакувати - аналітики показали нові карти боїв
6

Позиційні бої між українськими та російськими військами тривають на різних напрямках фронту.

Російські загарбники продовжують атакувати українські сили в районах Мар'їнки, Авдіївки та Куп'янська. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Бойові дії у Харківській та Луганській областях

Російські джерела стверджували, що частини Західного угруповання військ РФ нібито захопили Табаївку. Водночас аналітики не мають візуального підтвердження цієї заяви. А речник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо 29 січня повідомив, що в цьому районі тривають бої, але російські сили не захопили населений пункт.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Харківській та Луганській областях
Ситуація у Харківській та Луганській областях

Українські та російські джерела повідомляли про продовження позиційних боїв на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та на південний схід від Куп'янська в районі Піщаного.

Геолокаційні кадри, опубліковані 28 січня, показують, що російські війська досягли незначного успіху в лісосмузі на схід від Ямполівки (на захід від Кремінної). Російські "воєнкори" також заявляли, що війська РФ нібито просунулися до Торського та Ямполівки.

Українські та російські джерела повідомляли про продовження позиційних боїв на захід від Кремінної поблизу Тернів і Ямполівки. А також в районі Серебрянського лісу та Білогорівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни втратили на 40% менше техніки, ніж у 2022 році - розвідка

Бойові дії в Донецькій області

Російські та українські війська 29 січня продовжили бойові дії поблизу Бахмута, однак підтверджених змін фронту на цій ділянці не було. Позиційні бої тривали біля Білогорівки, Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Шумів та Північного на захід від Горлівки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Бахмутом
Бойові дії під Бахмутом

Геолокаційні кадри, опубліковані 29 січня, показують, що російські війська нещодавно незначно просунулися на південно-східну околицю Авдіївки. Позиційні бойові дії тривали біля Очеретиного, Новобахмутівки, Степового, на схід від Авдіївського коксохімічного заводу. А також в районі ресторану "Царська охота", біля Тоненького, Первомайського та Невельського.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв під Авдіївкою
Карта боїв під Авдіївкою

Позиційні бої 29 січня також тривали на захід і південний захід від Донецька, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. Російські блогери стверджували, що сили РФ нібито просунулися в районі Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Донецькій області
Бойові дії у Донецькій області

Бойові дії на сході України

Російські сили нещодавно просунулися в районі межі Донецької та Запорізької областей на тлі триваючих там позиційних боїв. Геолокаційні кадри, опубліковані 28 січня, показують, що російські війська просунулися на північ від Приютного.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Запорізькій області
Карта боїв у Запорізькій області

Російські та українські джерела стверджують, що позиційні бої точилися на північ від Приютного, поблизу Золотої Ниви та Старомайорського. Російські блогери повідомляли також про бої поблизу Роботиного та Вербового.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії у Херсонській області
Бойові дії у Херсонській області

Геолокаційні кадри, опубліковані 29 січня, показують, що російські війська нещодавно досягли незначного успіху в межах Кринок на східному березі Дніпра у Херсонській області.

Речник Південного оперативного командування ЗСУ полковник Наталія Гуменюк заявила, що російські війська в окупованому Криму формують нові угруповання та підрозділи для посилення невизначених підрозділів РФ на лівобережжі Херсонської області, які зазнали значних втрат у живій силі та техніці.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 70 бойових зіткнень, повідомив уранці 30 січня Генеральний штаб Збройних сил України.

Авіація Сил оборони завдала ударів по 20 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та по двох зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ завдано ударів по двох засобах протиповітряної оборони, чотирьох артилерійських засобах та станції радіоелектронної боротьби противника.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники продовжують атакувати - аналітики показали нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі