середа, 31 травня 2023 06:40

Загроза російських ударів залишається високою: Генштаб повідомив про ворожі атаки

Загроза російських ударів залишається високою: Генштаб повідомив про ворожі атаки
Росія 30 травня масовано атакувала Україну іранськими дронами. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники продовжують застосовувати тактику терору, намагаючись залякати населення України.

Так, минулої доби російська федерація завдала чергового масованого авіаційного удару по території України, застосувавши ударні БпЛА Shahed. Майже всі дрони були знищені українськими захисниками. Про це вранці 31 травня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

"Загалом протягом доби противник завдав 64 авіаційних та одного ракетного удару, здійснив 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони вдарили по складах росіян з пальним

Минулої доби авіація Сил оборони України завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по його зенітно-ракетному комплексу.

Протягом доби нашими захисниками було знищено 32 ударні БпЛА типу Shahed.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, район зосередження живої сили противника. А також чотири артилерійських підрозділи на вогневій позиції, зенітно-ракетний комплекс, три склади пально-мастильних матеріалів та станцію радіоелектронної боротьби.

Минулої доби на Куп'янському напрямку російські окупанти вели безуспішні наступальні дії західніше Масютівки Харківської області та у напрямку Новоселівського Луганської області.

На Лиманському та Бахмутському напрямках наступальних дій не було, пише Генштаб у зведенні. Наступальні дії у напрямку Сєверного вів ворог на Авдіївському напрямку, успіху не мав.

Зараз ви читаєте новину «Загроза російських ударів залишається високою: Генштаб повідомив про ворожі атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі