неділя, 10 грудня 2023 11:16

Загарбники зменшили кількість штурмів: Тарнавський розповів про ситуацію на Таврійському напрямку фронту

Загарбники зменшили кількість штурмів: Тарнавський розповів про ситуацію на Таврійському напрямку фронту
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники зменшили кількість штурмових дій на Таврійському напрямку фронту.

Водночас ворог знову почав активніше задіювати для ударів авіацію. Про це у Telegram повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський.

За його словами, минулої доби на Таврійському напрямку загарбники завдали шістьох авіаударів, відбулось 33 бойових зіткнення, ворог здійснив 512 артобстрілів.

"В операційній зоні ОСУВ "Таврія" українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Сили оборони успішно відбили 19 атак окупантів східніше Новобахмутівки та в районах Авдіївки, Тоненького і Первомайського. В районах Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки відбито вісім атак", - зазначив Тарнавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому український контрнаступ пішов не за планом - військовий пояснив

Окрім того, на Шахтарському напрямку українські захисники відбили дві атаки ворога в районі Старомайорського Донецької області. На Запоріжжі відбито три атаки росіян в районах Новопокровки та західніше Роботиного.

На Мелітопольському напрямку сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

"Загальні втрати ворога в операційній зоні ОСУВ "Таврія" склали 337 осіб. Знищено дев'ять одиниць військової техніки. Зокрема, п'ять бойових броньованих машин та одну артсистему. Також було знищено склад боєприпасів та два склади з пально-мастильними матеріалами. Ще п'ять одиниць техніки ворога пошкоджено", - додав Тарнавський.

Російські загарбники найактивніше атакують в районах Бахмута та Авдіївки. За добу українські війська відбили там понад 30 атак. Загалом на фронті минулої доби відбулося 60 бойових зіткнень. Про це вранці 10 грудня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог завдав одного ракетного та вісьмох авіаційних ударів, здійснив 34 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники зменшили кількість штурмів: Тарнавський розповів про ситуацію на Таврійському напрямку фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі