неділя, 21 квітня 2024 12:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники рвуться до околиць Часового Яру: військові розповіли деталі боїв за місто

Загарбники рвуться до околиць Часового Яру: військові розповіли деталі боїв за місто
Російські загарбники хочуть захопити Часів Яр до 9 травня. Фото: glavcom.ua

Ситуація в районі Часового Яру на Донеччині залишається вкрай складною. Російським загарбникам вдалося закріпитися в Богданівці.

Тепер перед Часовим Яром залишається останній форпост - в Іванівському. Про це в ефірі Апостроф TV розповів офіцер бригади "Рубіж" Нацгвардії Володимир Черняк.

"Російські війська досить суттєво просуваються на цьому напрямку. Бої вже відбуваються безпосередньо на околицях міста Часів Яр, які були знищені ще рік тому. Там немає якихось жорстких укріплень", - сказав Черняк.

Нині бойові дії відбуваються на околицях Іванівського. За словами військового, цей населений пункт зараз перебуває під контролем Збройних сил України. Однак він є останнім форпостом перед Часовим Яром.

"Плюс ще є водоканал перед Часовим Яром, який ще росіянам не вдалося форсувати. Вони намагаються протиснутися на північ від Іванівського. Незважаючи на те, що там низовина, росіяни туди заходять. Чому так? Бо наші військовослужбовці дуже зайняті лобовими штурмами росіян та постійними авіанальотами російської авіації. І це дозволяє ворогу повільно, але все ж просуватися в напрямку міста", - зазначив Черняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ може змінити плани щодо свого наступу - аналітики

Війська РФ хочуть захопити Часів Яр до 9 травня, нагадав в ефірі національного телемарафону речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин. На цей час, за його словами, місто тримається.

"Ворог тисне на Бахмутському напрямку, і зокрема, на Часів Яр. Але ситуація повністю контрольована підрозділами Сил оборони. Противника в місті немає. Штурмові групи заїжджають на бойових машинах піхоти, атакують за підтримки дронів розвідувального і ударного типу, і артилерії. Також останнім часом дуже дошкуляє авіація, яка закидає як і ФАБами, так і КАБАми цивільну інфраструктуру й позиції наших захисників по всій лінії оборони", - сказав Волошин.

За його словами, загарбники щільно та постійно застосовує артилерію: як ствольну, так і реактивні засоби ведення вогню.

Загалом на східному фронті обстановка останніми днями загострилася. Однак, ЗСУ контролюють ситуацію. В районі відповідальності "Хортиці" найгарячішими є Бахмутський та Авдіївський напрямки.

"Ворожа армія не припиняє спроб й надалі штурмувати позиції наших захисників, використовуючи, при цьому, усі види озброєння і артилерії, танки, безпілотники різних типів. А також використовує авіацію для нанесення КАБАми і ФАБами ударів, щоб досягти своєї мети. Мета у них одна єдина - це вихід на адмінкордони Донецької області", - сказав Волошин.

За його словами, впродовж минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень на усьому фронті. Більша частина боїв припала на зону відповідальності військ "Хортиця".

Українські сили за добу відбили 28 атак поблизу населених пунктів Білогорівка, Спірне, Верхньокам'янське, Кліщіївка та Іванівське на Бахмутському напрямку.

"На цьому напрямку окупанти проводять активні штурмові дії із залученням як бронетехніки, так і особового складу. Вони активно застосовують велику кількість штурмових груп з піхотою на броньованій техніці", - сказав Волошин.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 32 атаки в районі населених пунктів Семенівка, Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Ясногородівка та Невельське.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 115 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав 15 ракетних та 63 авіаційних удари, здійснив 109 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 21 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники рвуться до околиць Часового Яру: військові розповіли деталі боїв за місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі