субота, 08 липня 2023 12:37

ЗАЕС під загрозою: чи дійде радіація до Київщини та західних регіонів

ЗАЕС під загрозою: чи дійде радіація до Київщини та західних регіонів
В технічних приміщеннях та у машинних залах ЗАЕС встановлені мінно-вибухові загородження. Фото: t.me/DIUkraine

Ймовірність того, що радіація дійде до Київщини та західних регіонів у випадку аварії на Запорізькій атомній електростанції, можлива.

Але такий сценарій малоймовірний. Про це розповів фахівець з радіаційної безпеки Людвиг Литвинський, передає "РБК-Україна".

"Ймовірність цього того, що радіація дійде до Київської області чи західних регіонів існує. Але концентрація у таких випадках на великих дистанціях буде низькою", – сказав фізик-ядерник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посланець Путіна відвідав ЗАЕС. У ГУР розкрили мету візиту

Науковець пояснив, що реальна загроза для здоров'я у найгіршому випадку буде на межі десятків кілометрів.

Литвинський також підкреслив, що хоча апокаліптичних наслідків не варто очікувати, терористичний акт з боку окупантів може мати серйозні наслідки для української економіки.

Окупанти продовжують мінування Запорізької атомної електростанції та об'єктів на території станції.

На територію ЗАЕС доставляються міни та вибухові речовини. Про це йдеться у повідомленні в Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

В технічних приміщеннях та у машинних залах встановлені мінно-вибухові загородження, які складаються з керованих дистанційно та некерованих протипіхотних мін спрямованого типу.

Зараз ви читаєте новину «ЗАЕС під загрозою: чи дійде радіація до Київщини та західних регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі