пʼятниця, 10 червня 2022 12:00

Спецтема: Війна Росії проти України

За викрадення і побиття журналіста: "раднику голови" ОРДО оголосили підозру

За викрадення і побиття журналіста: "раднику голови" ОРДО оголосили підозру
Так званому "раднику голови" ОРДО повідомили про підозру за викрадення і побиття журналіста на Херсонщині. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Так званому "раднику голови" ОРДО повідомили про підозру за викрадення і побиття журналіста на Херсонщині.

За даними слідства, підозрюваний змовився з іншими представниками окупаційної влади. Він віддав наказ викрасти співробітника видання "Новий день". Причиною звірства "радника голови" ОРДО стала громадянська позиція і професійна діяльність журналіста. Про це повідомив Офіс генерального прокурора в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мародерствують, вимагають "таксу" на блокпостах і витісняють українців - голова Запорізької ОВА про безчинства росіян

12 березня російські загарбники і бойовики так званої ДНР "затримали" журналіста і перевезли його в приміщення раніше захопленого райвідділу поліції.

"Там потерпілого прикували кайданками до батареї, допитували, погрожували розправою, били та незаконно утримували впродовж тижня. Згодом його відпустили. Внаслідок таких дій журналіст отримав тілесні ушкодження різного ступеня", - йдеться в дописі.

Заочно повідомили про підозру в держзраді колишньому правоохоронцю. Він у складі "міліції ДНР" перевіряв людей на виїзді з Маріуполя, передає Офіс генерального прокурора.

За інформацією слідства, у березні 2022 року оперуповноважений сектора кримінальної поліції відділу поліції №1 Маріупольського райуправління поліції ГУ Національної поліції в Донецькій області перейшов на бік Росії.

У тимчасово захопленому селищі Мангуш Маріупольського району він зайняв посаду в незаконно створеному підрозділі силовиків так званої ДНР.

Зараз ви читаєте новину «За викрадення і побиття журналіста: "раднику голови" ОРДО оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі