субота, 18 липня 2015 10:24

За особливий статус Донбасу терористи віддячили посиленням обстрілів

За особливий статус Донбасу терористи віддячили посиленням обстрілів

Ситуація в районі проведення АТО протягом минулої доби, 17 липня, знову загострилася, повідомляють у прес-центрі АТО.

"З 18-ї до 24-ї години російсько-терористичні війська близько 60 разів здійснили обстріли позицій сил АТО. З них – понад 20 разів із забороненої Мінськими домовленостями зброї. З 21-ї, протягом години, з боку селища Спартак проросійські бойовики крили 120-мм мінометіами Авдіївку, де мешкає мирне населення", - йдеться у повідомлені.

Також додають, що близько 22-ї години поблизу селища Лебединське українські військові виявили та змусили відступити диверсійно-розвідувальну групу.

Загалом за минулу добу, бойовики 6 разів застосували 122-мм артилерію, 29 разів - 120-мм міномети, тричі - танки", - повідомляють з АТО.

Бойовики неодноразово обстріляли позиції військових в районах н.п. Опитне, Новотошківське, Авдіївка, Піски, Верхньоторецьке, Водяне, Первомайське, Новотроїцьке тощо.

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада відправила до Конституційного суду зміни до Основного Закону, що стосуються неконтрольованих Києвом територій Донбасу, запропоновані президентом. "За" проголосували 288 депутатів. Документ передбачає, зокрема, й таке положення: "Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом".

Результатом запропонованих президентом змін до Конституції може стати автономія Донбасу.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній суддя та екс-нардеп Юрій Кармазін.

За його словами, норма про особливості здійснення самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей "увійшла в тіло Конституції".

"Це спрямовано на реалізацію пункту 11 так званих Мінських домовленостей до того, як всі інші пункти не були виконані. Далі йде прірва. Ніякі префекти там не створюватимуться. Ніякі дострокові вибори чи припинення повноважень тих органів місцевого самоврядування. Йде мова про практично надання автономії на правах підконтрольної Москві території. А далі мають бути узгоджені місцева міліція, прокуратура, суди", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «За особливий статус Донбасу терористи віддячили посиленням обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі