середа, 01 червня 2011 15:50

За напис "Владу геть" на паркані хлопцям дали 3 доби

За напис "Владу геть" на паркані хлопцям дали 3 доби

Уранці 1 червня у Черкасах міліція затримала Ігоря Сичова, 23 роки, та Сергія Марченка, 24 роки. Хлопцям інкримінують дрібне хуліганство за статтею 173.

Під час мітингу опозиції 24 травня вони розмалювали будівельний паркан, встановлений на Соборній площі Черкас. Сичов написав "Владу геть!", Марченко "Бунтуй! Кохай! Права не віддавай!"

"До мене приїхали о 6 ранку, - розповів Сергій Марченко із райцентра Золотоноша. - Повезли в Черкаси у Соснівський райвідділок".

До Сичова додому прийшли близько 8 ранку.

Через дві години затриманих перевезли у Соснівський районний суд.

"Мені ніхто навіть не сказав, що це був суд. Ми навіть громадського захисника не змогли попросити, - розповів згодом Марченко. - Суддя спитав, чи я не каюся".

Після суду хлопців повезли в ізолятор тимчасового утримання. Дали адміністративний арешт на три доби.

"Ми будемо оскаржувати дії міліції, - повідомив екс-голова обласного УМВС, а нині голова виконкому обласної "Нашої України" генерал Микола Каплій. - Правоохоронці діяли з порушення закону. Зараз збираємо факти, подамо їх у прокуратуру".

Зараз ви читаєте новину «За напис "Владу геть" на паркані хлопцям дали 3 доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі