середа, 16 березня 2022 10:16

Спецтема: Війна Росії проти України

За 21 день війни росіяни вбили в Україні 103 дитини

За 21 день війни росіяни вбили в Україні 103 дитини
Кількість загиблих дітей від російських обстрілів перевалила за сотню. Фото: eastnews.ua

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 103 дитини. Понад 100 отримали поранення. Таким чином путінські солдати вбивають в середньому п'ять українських дітей на день.

Про це у Facebook повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

"Російська війна проти українських дітей - 103 загинули і більше 100 поранені. Загарбники вбивають не менше 5 наших дітей на день. Сьогодні вранці офіційна цифра перетнула критичну і страшну позначку 100. Дані не остаточні - у гарячих точках і на тимчасово окупованих територіях прокурори та правоохоронці не мають можливості оглядати місця обстрілу", - написала прокурорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командири окупантів дозволяють стріляти в мирне населення (18+)

Також Венедіктова зазначила, що агресор пошкодила обстрілами уже понад 400 навчальних закладів. 59 повністю знищені.

З цього приводу вона звернулася до Спеціального представника Генерального секретаря ООН з питань дітей та збройних конфліктів та Спеціального представника Генерального секретаря ООН з питань насильства щодо дітей.

"Важливо, щоб спеціалізовані установи ООН якнайшвидше ухвалили рішення про реалізацію місії з оцінки порушення прав дітей в умовах збройного конфлікту в Україні", - наголосила Венедіктова.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «За 21 день війни росіяни вбили в Україні 103 дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі