субота, 13 жовтня 2018 17:17

З України в РФ намагалися вивезти старовинну ікону

З України в РФ намагалися вивезти старовинну ікону
Ікону Смоленської Божої матері, орієнтовно ХІХ ст, 54-річний громадянин України намагався незаконно вивезти до РФ у багажнику своєї автівки. Фото: Державна прикордонна служба

12 жовтня у пункті пропуску "Катеринівка", що на Сумщині, прикордонники Сумського загону спільно з працівниками фіскальної служби виявили старовинну ікону. 54-річний громадянин України намагався вивезти її до РФ.

"Під час здійснення заходів контролю спільна оглядова група виявила в багажнику автомобіля "Деу" української реєстрації серед особистих речей церковний предмет, а саме – старовинну ікону Смоленської Божої матері, орієнтовно ХІХ століття. 54-річний громадянин України намагався незаконно вивезти її до Російської Федерації", - йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянка намагалася вивезти з України старовинну ікону

Наразі виявлену ікону вилучено працівниками ДФС для проведення експертизи та подальшого прийняття правового рішення.

Російські прикордонники зняли з потяга і побили українця. Крім того, російський прикордонний наряд безпідставно відмовився пропускати чоловіка через кордон.

Зараз ви читаєте новину «З України в РФ намагалися вивезти старовинну ікону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі