субота, 27 грудня 2014 12:18

З полону звільнили ще трьох українських військових і одного цивільного

З полону звільнили ще трьох українських військових і одного цивільного
Фото: uapress.info

Троє військовослужбовців з 80-ї аеромобільної бригади та одна цивільна особа в суботу були звільнені з полону бойовиків без процедури обміну. Про це повідомив радник заступника міністра оборони України Василь Будик.

"Без обміну забрали чотирьох хлопців. Троє з 80-ї аеромобільної і один цивільний...", - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

В ефірі телеканалу "112. Україна" Будик розповів: "Вдалося звільнити наших хлопців без обміну... Майже 120 днів вони провели в полоні, куди потрапили з Луганського аеропорту. Також ми змогли домовитися і звільнити одного цивільного - начальника служби безпеки одного з горлівських підприємств".

За його словами, в полоні залишається "ще досить велика кількість наших хлопців, яких буквально вчора знімали з автобуса, повертали".

"Ми зараз залишаємося в АТО, продовжуємо працювати в цьому напрямку. Сьогодні, я знаю, ще близько 10-12 чоловік, імовірно, зможемо забрати", - прогнозує радник заступника голови Міноборони.

Він також повідомив, що станом на 26 грудня в полоні перебували 196 українських військовослужбовців.

"Зараз ми уточнюємо списки, працює служба військового порядку... Поки ще не було можливості звіритися до кінця, тому що є звільнені з добровольчих батальйонів, є ряд цивільних осіб... Уточнюється ця інформація", - додав Будик.

Нагадаємо, в суботу вранці президент України Петро Порошенко на Васильківському військовому аеродромі зустрів літак Військово-повітряних сил України з 145 українськими військовими, які напередодні були звільнені з полону.

Військовослужбовці з різних підрозділів Збройних сил України та Національної гвардії, батальйонів "Миротворець" і "Донбас", інших добровольчих батальйонів і декілька волонтерів, які допомагали військовим, перебували в полоні від декількох тижнів до декількох місяців.

Зараз ви читаєте новину «З полону звільнили ще трьох українських військових і одного цивільного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі