середа, 18 червня 2014 17:27

Спецтема: Війна на Донбасі

З початку АТО в зоні конфлікту загинули 356 осіб — ООН

З початку АТО в зоні конфлікту загинули 356 осіб — ООН
Фото: gigamir.net

З початку проведення антитерористичної операції (АТО) на сході України з середини квітня 2014 р. до нинішнього моменту загинули 356 осіб. Про це сьогодні заявив глава представництва управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) Джанні Магаззені, повідомляє The New York Times.

За даними ООН, з них 257 - це мирні жителів, 86 - українські військовослужбовці, включаючи 49 військових, загиблих минулого тижня в результаті аварії літака Іл-76.

При цьому в звіті відсутні дані про решту 13 смертей.

Зазначимо, сьогодні управління Верховного комісара ООН з прав людини оприлюднило нову доповідь щодо подій в Україні, в якій зазначені порушення законності і правопорядку в районах, захоплених збройними угрупованнями на сході України, і зростання кількості доказів викрадень, затримань, жорстокого поводження, тортур і вбивств громадян, а також низка тривожних тенденцій, які спостерігаються в Криму.

Нагадаємо, за даними Міноборони, за період збройного протистояння в східних регіонах України загинуло 147 військовослужбовців, поранено - 267.

Зараз ви читаєте новину «З початку АТО в зоні конфлікту загинули 356 осіб — ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі