неділя, 18 вересня 2022 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

З неба, танків і мінометів: росіяни били по мирних містах України на декількох напрямках

З неба, танків і мінометів: росіяни били по мирних містах України на декількох напрямках
Російські окупанти за минулу добу били по мирних містах і селах України з неба, танків і мінометів. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти за минулу добу завдали шість ракетних, 28 авіаційних ударів та понад 90 разів обстріляли з ракетних систем залпового вогню по військових та цивільних об'єктах України.

Інфраструктура постраждала понад 30 населених пунктів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні 18 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Донецьку "прильоти" по будівлі МНС і станції швидкої допомоги – росЗМІ

"Це, зокрема, Харків, Дворічна, Кам'янка, Красногорівка, Новомихайлівка, Нескучне, Успенівка, Миролюбівка, Біляївка, Високопілля та Миколаїв. Ворог вдарив по цивільних об'єктах на околицях Запоріжжя, а також по містах Чугуїв та Краматорськ, де є жертви серед цивільного населення", – йдеться в повідомленні.

На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії різних типів. Зокрема, на Сіверському напрямку – в районі Гути-Студенецької Чернігівської області. На Харківському напрямку обстріляли з території Російської Федерації: в районах населених пунктів Козача Лопань, Гоптівка, Стрілеча, Висока Яруга, Вовчанськ, Гатище, Бударки, Дворічна, Куп'янськ, Кам'янка.

На Південнобузькому ворог обстріляв понад 20 населених пунктів, зокрема, Трудолюбівка, Петрівка, Біла Криниця, Лозове, Благодатівка, Широке, Партизанське, Тернові Поди, Лимани, Мирне та Таврійське.

На тимчасово захопленій території Херсонської області окупанти продовжують протиправні дії щодо мирного населення.

"Так, надходить інформація щодо масового виселення мешканців з їх приватних осель в Приозерному та Трифонівці. В районі населеного пункту Чонгар військовослужбовці окупаційних військ, під погрозами вбивства, примушують місцеве населення брати участь у фортифікаційному обладнанні позицій", – йдеться в повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

Росіяни тримають оборону на Донбасі, але поступаються Збройним силам України на півдні. Водночас українські військові намагаються просунутися до кордонів Харківської та Луганської областей, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW.

Напередодні противник обстріляв Приштинь на північному сході Ізюма, щоб обмежити ЗСУ у спробі встановити новий плацдарм через річку. Тривають бої за Лиман.

Зараз ви читаєте новину «З неба, танків і мінометів: росіяни били по мирних містах України на декількох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі