понеділок, 27 липня 2020 14:14

Вибухнув газопровід. Вентилі довелося прикрутити

Вибухнув газопровід. Вентилі довелося прикрутити
Подача газу в Грецію призупинена. Фото: pixabay

Вибух на газопроводі Болгарія - Греція стався біля міста Кулата. Поставка газу в Грецію зупинена.

Вибух на транзитному газопроводі стався вранці понеділка, 27 липня, пише BGNES.

Відомо, що в результаті вибуху зруйновано 10 м трубопроводу просто в прикордонній зоні. Представники газового оператора "Булгартрансгаз" відзначили, що зруйновану трубу доведеться демонтувати.

В результаті інциденту люди не постраждали. Збитки від аварії тільки матеріальні. Про терміни відновлення в компанії поки не говорять, однак роботи на місці аварії вже ведуться.

При цьому прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов запевнив, що Греція отримає газ до кінця дня. Він також назвав версії події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ для населення подорожчав: ціна

"Як пожежний, я знаю, наскільки це складно. Швидше за все, труби дуже старі і тому сталася аварія. До кінця дня поставки газу в Грецію будуть відновлені", - сказав він.

Однак детальні причини аварії, через яку стався витік газу, буде з'ясовувати технічна експертиза. Оператор при цьому виключає людський фактор.

Газ міг потрапити в землю і підземні води. Це будуть надалі з'ясовувати екологи та інші фахівці. Також на місці події працюють поліція і прокуратура.

А тим часом держави-члени Євросоюзу скоротили виробництво електроенергії з вугілля, нафти і газу. За першу половину 2020-го енергія з альтернативних джерел в Європі перевищила кількість енергії, згенерованої викопними джерелами.

Зараз ви читаєте новину «Вибухнув газопровід. Вентилі довелося прикрутити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі