пʼятниця, 05 червня 2015 13:00

Ворожі "Гради" і танки не змовкають. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 5 червня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 4 червня
Ситуація на Донбасі. 3 червня

Минула доба позначилася надзвичайно активними та агресивними діями бойовиків, що супроводжувалося масовим застосуванням важкого озброєння НЗФ - від 120-міліметрових мінометів до "Градів".

Про це на щоденному брифінгу в Києві сказав речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Маріупольському напрямку вчора активні бойові дії велися у селищі Широкине і в Гранітному. Противник активно застосовував заборонене озброєння, зокрема міномети, 122-міліметрові гармати та танки. Внаслідок грамотно побудованої оборони на цій ділянці втрат у лавах сил АТО не допущено.

Ситуація на Донецькому напрямку залишається найбільш складною, але контрольованою. Противник активно застосовував там 120-міліметрові міномети, 122-міліметрові гармати, танки, практично безперервно ведучи вогонь по наших позиціях у районі аеропорту, під Мар'їнкою та південніше - у районі Гранітного.

Зокрема учора ввечері по наших позиціях у районі Старогнатівки був здійснений залп з ворожих реактивних систем залпового вогню "Град".

Також тривають бої у районі Горлівки та Світлодарська, де противник також зосередив серйозну вогневу міць. Зокрема там він застосовує 152-міліметрові гаубичні гармати.

На Луганському напрямку бойовики вчора проявляли активність лише в районі Бахмутської траси, на ділянці від Золотого до Кримського. Противник вів вогонь переважно зі стрілецької зброї, за винятком мінометного обстрілу наших позицій у Новотошківському", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Ворожі "Гради" і танки не змовкають. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі