четвер, 18 червня 2015 13:03

Ворог підтягнув важке озброєння до передової. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 18 червня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 17 червня
Ситуація на Донбасі. 16 червня

 Після короткочасного затишшя бойові дії в зоні АТО знову загострилися. Противник підтягнув важке озброєння до лінії фронту і не полишає спроб наступу.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Епізодичні провокації не припиняються по всій лінії фронту, а на ключових ділянках оборони переходять у повномасштабні бойові зіткнення.

На Маріупольському напрямку не припиняються ворожі обстріли наших позицій у селищі Широкине. Крім численних провокацій із застосуванням стрілецької зброї противник вів вогонь із 122-мм гармат, які розташовані у селищі Саханка.

На Донецькому напрямку учора за кілька годин до світанку в районі міста Мар'їнка відбулося 2 бойових зіткнення підрозділів ЗСУ з групами бойовиків по 30 і 150 осіб із використанням стрілецької зброї та мінометів. Усі напади були відбиті, проте обстріли міста, у тому числі із застосуванням важкого озброєння, тривали ще цілий день. Також бойовики активно вели вогонь у районі Красногорівки та аеропорту. У районі світлодарського водосховища противник намагався знайти слабкі місця в нашій обороні в передмістях Луганського та Лозового.

На Луганському напрямку активні бойові дії велися на широкій ділянці фронту від Попасної до міста Щастя. Зокрема у районі Попасної та під Трьохізбенкою бойовики обстріляли наші позиції з реактивних установок залпового вогню "Град" і також зі 152-мм гаубиць.

На Бахмутській трасі, йдеться насамперед про селище Оріхове та смт Новотошківське, противник вів сильний артилерійський вогонь із 122-мм гармат. Пізно ввечері в районі Сокільників відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою ДРГ, яка прибула з південно-східного напрямку", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Ворог підтягнув важке озброєння до передової. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі