вівторок, 02 травня 2023 13:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог накрив вогнем Херсонщину: є жертви
Оновлено

Ворог накрив вогнем Херсонщину: є жертви
Окупанти вбили та поранили цивільних на Херсонщині. Фото: Херсонська обласна прокуратура

Росіяни обстріляли Білозерську громаду на Херсонщині. Ворог вкотре вкрив вогнем села Кізомис та Велетенське.

Відомо про щонайменше одного загиблого через обстріл Велетенського, повідомив 2 травня голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін в Telegram.

"Загинув 28-річний чоловік. Ще четверо людей дістали поранення, їх госпіталізували до Херсона, де лікарі надають усім необхідну меддопомогу", ‒ написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські "Гради", авіація та БПЛА атакували українську область: є загиблі та поранені

ОНОВЛЕНО 14:25

У Білозерській громаді на Херсонщині вже троє загиблих унаслідок обстрілу, повідомила Херсонська обласна прокуратура. Водночас кількість постраждалих зросла до п'яти осіб.

"За процесуального керівництва Херсонської та Олешківської окружних прокуратур розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни. 2 травня російські війська здійснили обстріл міста Херсона та декількох сіл у Білозерській громаді регіону. Окупанти здійснили артобстріл мирного населення та завдали авіаудари", ‒ ідеться у повідомленні.

Пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури, серед яких житлові будинки, господарські приміщення та автотранспорт. Прокурори спільно зі слідчими проводять першочергові заходи для фіксування злочину, вчиненого армією РФ.

За минулу добу противник здійснив 71 обстріл регіону, випустивши по області 363 снаряди з важкої артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв учора 11 разів. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області та територію і будівлю заводу в Херсоні. Через російську агресію двоє людей дістали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Ворог накрив вогнем Херсонщину: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі