неділя, 09 червня 2024 09:46

Вперше в історії: на аеродромі "Ахтубінськ" в РФ уражено винищувач Су-57

На аеродромі "Ахтубінськ" в Астраханській області РФ, що за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення, 8 червня було уражено багатоцільовий винищувач держави-агресора Су-57.

Це перший випадок ураження такого літака, повідомляють у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Про удар по аеродрому свідчать супутникові знімки стоянки літака.

Автор: gur.gov.ua
  На аеродромі в РФ уражено літак Су-57
На аеродромі в РФ уражено літак Су-57

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін змінив риторику про ядерну зброю та "червоні лінії" - аналітики

"На знімках видно, що 7 червня Су-57 стоїть цілий, а вже 8-го біля нього зʼявились вирви від вибуху та характерні плями пожежі, що виникла внаслідок вогневого ураження. Су-57 - найсучасніший винищувач Москви, який здатен використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69", - йдеться у повідомленні.

В українській розвідці зазначають, що на озброєнні повітряно-космічних сил РФ перебувають лічені одиниці таких бойових літаків.

У суботу 8 червня було зафіксовано атаку дронів на Північну Осетію в РФ. Там розташований аеродром Моздок, з якого злітають літаки, що атакують Україну.

Міноборони РФ офіційно повідомило, що вранці один безпілотний літальний апарат було знищено над територією Республіки Північна Осетія-Аланія.

Зараз ви читаєте новину «Вперше в історії: на аеродромі "Ахтубінськ" в РФ уражено винищувач Су-57». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі