субота, 23 грудня 2023 20:21

Спецтема: Війна Росії проти України

"Можливість збивати російські винищувачі - це один із ключів до завершення цієї війни" - Зеленський

"Можливість збивати російські винищувачі - це один із ключів до завершення цієї війни" - Зеленський
У суботу, 23 грудня, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців. Фото: скріншот

У суботу, 23 грудня, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців.

Наголосив, що цей тиждень зробив Україну ще сильнішою. Зокрема, глава держави подякував партнерів за нові пакети військової допомоги.

Також сказав, що очікує й затвердження пакету американської підтримки на наступний рік, і подякував представникам обох партій за розуміння того, що рішення має бути ухвалене.

Зеленський зазначив, що на цьому тижні Україна знов-таки довела, наскільки дієве посилення нашого повітряного щита.

"І не лише для захисту міст і сіл від російських дронів та ракет, але й для фронтової роботи. Можливість збивати російські винищувачі - це один із ключів до завершення цієї війни, до справедливого завершення. Я дякую всім партнерам, які нам із цим уже допомагають і які готуються до відповідних кроків у підтримці наступного року", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті 23 грудня: головне зі зведення

Окремо президент подякував українським воїнам, які боронять нашу країну на різних напрямках фронту.

Також нагадав, що ввів у дію ще два рішення Ради національної безпеки України щодо запровадження нових економічних санкцій.

"Це загалом більш ніж 130 юридичних осіб та понад 20 фізичних осіб. Тих, хто працює на російську агресію, тих, хто допомагає їй, тих, хто став на підлий шлях колаборації з державою-терористом. Усі вони відповідатимуть за свої дії", - підкреслив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський ввів у дію ще два рішення Ради національної безпеки України щодо запровадження нових економічних санкцій.

Загалом санкцій були запроваджені проти 51 особи та 134 компаній. Про це йдеться в указах на сайті глави держави.

Відповідно до указу №850 санкції були запроваджені проти восьми фізичних осіб, серед яких громадяни Кіпру, України, а також Російської Федерації. Також під обмеження потрапили 15 компаній, серед яких частина розташована у тимчасово окупованому Криму.

До списку обмежень в указі №851 потрапили 119 компаній, а також 43 фізичні особи, серед яких росіяни, українці та громадяни Латвії.

Зараз ви читаєте новину «"Можливість збивати російські винищувачі - це один із ключів до завершення цієї війни" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі