четвер, 01 грудня 2022 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

"Повітряні сили готові" ‒ Ігнат розповів про ймовірність нових ракетних ударів по Україні

"Повітряні сили готові" ‒ Ігнат розповів про ймовірність нових ракетних ударів по Україні
Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат каже, що українські військові готові відбивати нову ракетну атаку РФ. Фото: pravda.com.ua

Імовірність масованих ракетних ударів РФ по Україні залишається високою. Але Повітряні сили ЗСУ готові їх відбивати.

Українцям потрібно зберігати спокій. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випробовує в Україні "ключовий компонент" нової воєнної доктрини ‒ британська розвідка

"Вже минуло вісім днів, відколи завдали ракетного удару 23 листопада. Тому зберігаймо спокій. Імовірність є і буде, ворог не відмовився від таких намірів. Але зрозуміло, що Повітряні сили, Збройні сили робитимуть усе, щоб зменшити наслідки цих обстрілів. А саме ‒ відбивати повітряну агресію ворога", ‒ сказав Ігнат.

За його словами, авіаційна активність ворога нині зросла в порівнянні і минулими вихідними.

На аеродромі "Енгельс-2" під Саратовом у Росії помітили незвичну активність авіації РФ. Це свідчить, що новий масований ракетний удар Росії по Україні неминучий, пише німецьке видання Spiegel. Журналісти опублікували супутникові знімки аеродрому від компаній Maxar Technologies і Planet Labs.

Російська Федерація перед наступним масовим ударом по Україні накопичує ракети, вивчає нові цілі й проводить дорозвідку. Саме цим спричинена "пауза" між масштабними атаками. Про це заявив представник Головного управління української розвідки Вадим Скібіцький.

Зараз ви читаєте новину «"Повітряні сили готові" ‒ Ігнат розповів про ймовірність нових ракетних ударів по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі