вівторок, 10 січня 2023 17:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог слабшає: CNN розповіли про ситуацію на полі бою

Ворог слабшає: CNN розповіли про ситуацію на полі бою
Російський ворог слабшає, повідомили CNN. Фото: Facebook-сторінка

Російські окупанти різко скоротили інтенсивність вогню на деяких напрямках майже на 75%.

Зниження інтенсивності артилерійського вогню є ще одним свідченням подальшого послаблення позицій Росії на полі бою. Про це з посиланням на американських та українських чиновників повідомили CNN.

"На тлі того, як російське вторгнення в Україну триває вже 11-й місяць, американські та українські офіційні особи повідомляють CNN, що артилерійський вогонь Росії різко скоротився у деяких місцях на 75%", – пише американське видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські зенітники "приземлили" російський вертоліт

"Росія може нормувати артилерійські снаряди через брак запасів, або це може бути частиною ширшої переоцінки тактики перед успішними українськими наступами", – повідомили CNN.

При цьому представники Сполучених Штатів Америки та України повідомили, що зниження інтенсивності артилерійського вогню є ще одним свідченням подальшого послаблення позицій Росії на полі бою.

Послаблення РФ також пов'язано з посиленням військової підтримки України з боку її західних союзників.

Зокрема, США і Німеччина нещодавно оголосили, що вони вперше нададуть українським силам бойові броньовані машини та ще комплекси протиповітряної оборони Patriot, нагадує CNN.

За 321 день Збройні сили України знищили понад 112 470 російських окупантів, 3084 їхні танки, 285 літаків, 275 гелікоптерів.

У грудні президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден підписав бюджет, який містить $45 млрд допомоги Україні й союзникам для протистояння російській агресії.

Минулого тижня США оголосили найбільший пакет військової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Ворог слабшає: CNN розповіли про ситуацію на полі бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі